Departamentul Educației și Consiliul Municipal Hospitalet de Llobregat lucrează împreună pentru a planifica oferta educațională în municipiu. Ministrul Educației, Josep Gonzàlez-Cambray, și primarul orașului L’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, au vizitat astăzi împreună Academia Cultura și lucrările de construcție ale școlii Ernest Lluch.

consilierul și primara au vizitat lucrările din clădirea care va găzdui elevii Școlii Ernest Lluch, centru care era complet în module și care în septembrie anul viitor va începe cursurile în noul spațiu. O noua lucrare care are o investitie de aproape 5 milioane de euro, facilitate mult timp revendicata de comunitatea educationala din cartier.

O alta noutate pentru anul urmator in L’Hospitalet este integrarea Academiei. Cultura, până în prezent un centru concertat care va fi integrat în rețeaua publică a Departamentului Educației. De amintit că Guvernul a aprobat ieri modificarea Decretului lege privind integrarea școlilor, măsură care face posibil ca Academia Cultura să devină proprietara Educației. Odată cu adaptarea regulamentului se va putea extinde oferta publică în zona Collblanc-Torrassa.

Șeful Educației a declarat că „ sărbătorim integrarea a Academiei Cultura în rețeaua Departamentului după multe eforturi și, de asemenea, subliniem și creșterea ofertei publice din L’Hospitalet de Llobregat, care a făcut posibile exigențele comunității educaționale ”.

Astfel, când elevii lui Ernest Lluch încep anul viitor în noul spațiu, majoritatea elevilor Academiei Cultura vor merge la școală în modulele ocupate în prezent de Școala Ernest Lluch. Pe locul unde acum sunt amplasate modulele Ernest Lluch – odată ce Consiliul Local L’Hospitalet a adaptat Planul de Urbanism Municipal (POUM) pentru a putea construi un centru de învățământ superior decât este permis în prezent-, Departamentul intenționează să construiască un centru de mare capacitate pentru a răspunde nevoilor de școlarizare din La Torrassa.

Gonzàlez-Cambray a explicat că „ am declarat Consiliului Local angajamentul de a continua creșterea ofertei publice din Hospitalet și vom adapta clădirile la unicitatea municipiului, cu cartiere dens populate și parcele mai mici, în conformitate cu reglementările municipale de urbanism

Departamentul Educație și Consiliul Municipal Hospitalet de Llobregat va lucra împreună pentru a extinde oferta publică în următorii ani către școli și institute. Modificarea POUM-ului municipiului va permite construirea de centre de învățământ de înălțime mai mare decât cea planificată acum, pentru a câștiga maximum de locuri publice posibile în diferitele cartiere.

Odată cu integrarea la proprietate publică, Învățământul va menține personalul didactic cu durată determinată a centrului și, de asemenea, coeziunea tuturor elevilor acestuia și a comunității sale educaționale. Noul institut școlar va avea o nouă conducere și o nouă echipă de conducere, oficiali ai Departamentului Educației.

Sursa: Departamentul Educației crește oferta publică a Hospitalet de Llobregat odată cu integrarea Academiei de Cultură