Ministrul Sănătății, Josep Maria Argimon, a vizitat în această dimineață, împreună cu primarul orașului L’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, lucrările care se desfășoară la Spitalul General al orașului. pentru a se asigura că cetățenii din L’Hospitalet Nord pot fi îngrijiți în centrul lor de referință.

Departamentul de Sănătate a investit în adaptarea Spitalului General din L’Hospitalet pentru a fi capabil să ofere toate serviciile cetățeniei. În cadrul vizitei la noile lucrări ale sălilor de operație ale Spitalului General, ministrul Sănătății a anunțat că vor încheia luna iulie „cu 12 paturi de resuscitare și pacienți. pot fi operați și resuscitați în septembrie.” A fost vizitată și zona de noi paturi deschise și va acorda asistență tuturor cetățenilor din L’Hospitalet.

Ministrul a mai spus că „acestea nu sunt singurele acțiuni planificate în spitalul, tot ceea ce este blocul chirurgical, ceea ce numim unitate de chirurgie fara internare, va incepe tot in septembrie si ne va permite sa atingem acest obiectiv: ca cetățenii din L’Hospitalet sunt îngrijiți în orașul lor „.

La rândul ei, primarul Núria Marín i-a mulțumit consilierului pentru că „a fost sensibilă la solicitarea noastră și să anunță astăzi că niciun cetățean nu va avea să părăsească municipiul pentru a primi îngrijiri spitalicești”.

Marín a explicat că Hospitalet are în domeniul sănătății „un set de proiecte strategice pentru viitor, dar acest lucru nu ar trebui să ne facă să pierdem din vedere aspecte importante pe termen scurt, cum ar fi construcția noului Centru de Urgență și Asistență Primară (CUAP) din Sant Josep, din care Plenul desfășurat în această săptămână a aprobat inițial noua planificare. În acest sens, săptămâna ne-a adus vești grozave.”

Marín a încheiat spunând că anunțul de astăzi este și” conștientizarea că ședințele bilaterale ale Consiliului Local / Generalitati sunt utile atunci când ascultăm fiecare altele și avem voința de a rezolva problemele”.

Treptat, se vor implementa următoarele acțiuni în Spitalul General de L’Hospitalet.

Sursa: Departamentul de Sănătate este dedicat Spitalului General L’Hospitalet ca spital de referință pentru cetățenii din L’Hospitalet Nord