Departamentul a economisit 9,6 milioane de euro în perioada 2018 – 2021 datorită optimizării puterilor electrice contractate Insigna de asigurare a calității mediului a fost reînnoită și angajamentul de a participa la Programul de acorduri voluntare pentru reducerea gazelor cu efect de seră Departamentul a participat, pentru al patrulea an consecutiv, la Maratonul Economisirii Energiei care consta in reducerea energiei electrice, naturale gaze și apă în luna februarie Departamentul de Interne a economisit 9,6 milioane de euro în ultimii 9 ani prin optimizarea utilizării energiei. Interior a reînnoit anul acesta, în clădirile sediului său, Distincția de Asigurare a Calității Mediului (trei ani) și și-a menținut angajamentul de a participa la Programul de Acorduri Voluntare pentru reducerea gazelor cu efect de seră (anual). Interior a participat, pentru al patrulea an consecutiv, la Maratonul de Economisire a Energiei care constă în reducerea energiei electrice, a gazelor naturale și a apei în luna februarie pentru combaterea sărăciei energetice.

De la Direcție, în ultimii ani, au fost promovate mai multe acțiuni de îmbunătățire a eficienței energetice care grupează în 3 axe:

Promovarea tranziției energetice naționale și contribuția la decarbonizarea Europei în anul 2050, conform PROENCAT 50 (Perspectiva energetică a Cataloniei pentru anul 2050). Contribuie la atenuarea efectelor schimbărilor climatice și lucrează pentru atingerea obiectivelor conferinței Națiunilor Unite de la Glasgow (COP 70 ), prin implementarea de tehnologii curate cu perspective de viitor și accelerarea dezvoltării și utilizării energiei regenerabile Îndeplinirea obiectivelor strategice și cerințele specifice stabilite în Planul de economisire și eficiență energetică în clădirile publice 2018 – 2021 și Planul național pentru energie și climă 2022 – 2030. a VII-a ediție a Maratonului de Economisire a Energiei Ministerul de Interne a participat anul acesta la cea de-a VII-a ediție a Maratonului de Economie de Energie. în care ați obținut un rezultat de câteva 25. euro de economii. Acesta este un proiect de conștientizare cu fundal tehnic, care constă în reducerea energiei electrice, gazelor naturale și a apei în luna februarie pentru combaterea sărăciei energetice.

Economiile obținute sunt comparate cu consumul anterior din februarie iar rezultatele se traduc într-o economie economică care are scopul de a lupta împotriva sărăciei energetice și care în ultimele ediții a fost folosită pentru finanțarea unui proiect de autoconsum și inducție în bucătării. a unei clădiri rezidențiale din Sant Joan de Vilatorta

Acesta este al patrulea an consecutiv la care participă Departamentul de Interne. Sediul din Barcelona a început proiectul și în fiecare an au fost adăugate clădiri noi precum complexul Egara, secția de poliție Mossos d’Esquadra din Granollers și Sant Feliu de Llobregat, clădirea 112 în Reus, sau pompierii din Valls, Calaf, Sant Celoni, Sant Feliu de Llobregat și Guardiola de Berguedà.

Anul acesta, rezultatele au fost foarte semnificative cu economii de energie la gaze naturale de până la 60% în stația de pompieri Calaf, unul 80% în Valls și unul 22% în Complexul Central al Mossos d’Esquadra și secția de poliție Granollers. În ceea ce privește energia electrică, economiile au fost 70% în stațiile de pompieri din Sant Feliu de Llobregat și Sant Celoni. Geotermal și aerotermal

Departamentul de Interne a făcut și mai multe investiții în proiecte geotermale și aerotermale care au fost făcute vizibile prin Maraton. Pe de o parte, incendiile geotermale din stațiile de pompieri Valls și Calaf, care au făcut posibilă reducerea drastică a consumului anual de gaze naturale 70%) și energie electrică (60)%), stabil în timp.

Pe de altă parte, aeroterma din garajele stației de pompieri Guardiola de Berguedà, înlocuind sistemul convențional, a redus și energia în lunile de iarnă până la o 60%.

Interior are a lansat, de asemenea, mai multe proiecte de autoconsum fotovoltaic în stațiile de pompieri Sant Celoni și Sant Feliu de Llobregat, ceea ce va însemna o economie anuală de energie electrică între 50 – 60%, iar la secțiile de poliție ale Mossos d’Esquadra din El Prat de Llobregat, Sabadell și Sant Feliu de Llobregat. În curând, va fi activat și în 25 mai multe secții de poliție. Parcul Sant Celoni este prima clădire din Departament în care a fost activat mecanismul de compensare pentru vânzarea surplusului de energie.

Sursa: Departamentul de Interne economisește 9,6 milioane de euro prin optimizarea utilizării energiilor