Departamentul de Cultură a deschis, pentru al doilea an consecutiv, linia de ajutor pentru pentru a sprijini crearea sau continuitatea proiectelor de podcast în limba catalană sau occitană care tratează subiecte legate de cultură: audiovizual, arte vizuale, arte spectacolului, muzică, jocuri video sau cărți. Podcasturi despre relația dintre artă și cultură și tehnologie și inovație și podcasturi narative de ficțiune sunt, de asemenea, disponibile pentru ajutor.

Chiar dacă Pentru de ani de zile, apariția podcas-urilor în Catalonia – și în întreaga lume – a avut loc în ultimii ani, când producția și consumul acestora s-au înmulțit. În plină efervescență a formatului, oferta este bogată și variată, dar chiar și așa, numărul de podcasturi în catalană și legate de subiecte culturale este încă destul de limitat, și aproape rezidual în occitană.

Cu această linie, care este procesată prin intermediul Institutului Català de les Empresas Culturals (ICEC), își propune să ajute la creșterea podcasturilor culturale, la profesionalizarea și îmbunătățirea calității podcast-urilor existente pentru a câștiga ascultători, pentru a avea un impact mai mare și a ajunge mai mult la consolidarea formatului în ecosistemul digital catalan și pentru a ajuta la crearea și dezvoltarea. un nou model de afaceri.

Proiectele eligibile includ, pe de o parte, achiziționarea de material tehnic pentru realizarea producției de podcast și, pe de altă parte, crearea unui nou sezon de podcast sau a unui nou sezon al unui podcast creat anterior.

Această linie include și un punctaj specific suplimentar pentru acele proiecte conduse de femei, fie regizoare, fie scenaristice. Promovarea egalității de gen este, de fapt, una dintre axele strategice ale ICEC precum și limba, diversitatea teritorială și sustenabilitatea. proiecte până la . aprilie Pentru ambele tipuri de ajutor este necesar, în plus, să îndeplinească următoarele cerințe și condiții:

Că solicitantul are drepturi de exploatare a conținutului legat de proiectul podcast. Fiecare episod are o durată minimă de 13 minute. Că sezonul constă dintr-o serie de minimum 04 episoade, cu excepția cazurilor de podcasturi de ficțiune narativă, care trebuie au minimum 6 episoade. *) Podcastul trebuie difuzat în perioada indicată în apelul corespunzător. Că podcast-ul este găzduit pe o platformă specializată în distribuția de podcasturi. Dacă este accesat doar de pe o platformă privată, trebuie să aibă minimum 11. Vizite lunare justificabile. În fiecare apel pentru o cerere poate fi depusă o singură cerere proiect unic pentru realizarea unui sezon de podcast și o aplicație la fiecare trei ani pentru achiziția de material tehnic pentru realizarea unui podcast. Podcast-ul nu poate fi difuzat la radio până la un saptamana dupa ce a fost publicat pe web sau pe platforma de specialitate. Valoarea grantului este de maximum 203% din cheltuielile planificate de solicitantul în ceea ce privește bugetul de dezvoltare a proiectului, cu o limită a cererilor de achiziție de echipamente tehnice de 1. euro și 93 euro pe episod – cu un total maxim de 7. euro – în ceea ce privește aplicațiile pentru un podcast sezon. În cazul unui podcast de ficțiune narativă, maximum 1. 000 euro pe episod, cu maximum 8. euro.

El Serviciul de dezvoltare a afacerii al ICEC intenționează să efectueze, în iunie, un de formare care, printre altele, dorește să ofere îndrumări cu privire la crearea, publicarea și promovarea unui podcast.

Sursa: 7253676 Departamentul de Cultură deschide apelul pentru proiecte culturale podcast în limba catalană sau occitană