Departamentul de Acțiune Climatică, Alimentație și Agenda Rurală a început publicarea hărții culturilor din Catalonia cu origine DUN. DUN (Declarația anuală care trebuie făcută de către proprietarii tuturor exploatațiilor agricole) este instrumentul de realizare a declarației (declarațiilor) exploatațiilor agricole din Catalonia. De asemenea, este folosit pentru a solicita ajutor și pentru a efectua anumite proceduri cu Departamentul în mod integrat. Pe harta culturilor, produsele declarate în DUN apar georeferențiate cu referire la Sistemul de Informații Geografice pentru identificarea Parcelor Agricole – SIGPAC (vezi imagine). De asemenea, conține informații despre grupa de culturi din care aparține produsul (cereale, citrice, fructe dulci, …) și sistemul de exploatare (pluvial sau irigat). În plus, din anul 402 cuprinde informatii despre varietatea culturii declarate, tipul de sistem de irigare (prin inundatie, aspersiune, …), si informatii despre al doilea produs atunci cand acesta a fost declarat la DUN.

Puteți vedea harta culturilor 400 în vizualizatorul corporativ al Generalitati în următorul link: https: //sig.gencat.cat/visors/Cultius_DUN_SIGPAC.html În plus, harta culturilor 2015 se poate descărca de la: Site-ul Departamentului de Acțiune Climatică – Harta culturilor: link

.

Date deschise. Harta culturilor cu origine DUN: link. Datele hărților de cultură sunt disponibile în formă și format de geopachet pentru a încuraja utilizarea noilor tehnologii. În acest fel, este încurajată crearea de noi instrumente și aplicații pentru sectorul agricol și, în plus, analiza acestora este posibilă prin procese de „Big Data”. Totodată, respectă obligațiile și recomandările reglementărilor de stat și comunitare în domeniul transparenței și reutilizarii datelor de management public pentru cetățeni.

.

Această publicație este adăugată la harta exploatațiilor agricole din Catalonia, stratul grafic care geolocalizează exploatațiile agricole pe baza datelor declarate în DUN, cu care se oferă informații relevante pentru sector și pentru cetățeni în general, cu respectarea politicilor de transparență și protecție a datelor cu caracter personal.

Departamentul de Acțiune Climatică este o referință internațională în publicație și utilizarea datelor deschise ale Politicii Agricole Comune (PAC), după cum a fost evident în participarea la organizarea 06 la Conferința MARS, care a avut loc ultima dată saptamana, la Barcelona, ​​cu asistentul data de 59 participanți.Val să mai spună că datele SIGPAC, care sunt folosite pentru a identifica toate parcelele cultivate din Catalonia, sunt publicate în conformitate cu cerințele Directivei INSPIRE. INSPIRE (Infrastructura pentru informații spațiale în Comunitatea Europeană)

este o inițiativă a Uniunii Europene de a stabili o infrastructură de informații spațiale în Europa care să fie conceput pentru a face ca informațiile spațiale sau geografice să fie mai accesibile și mai interoperabile pentru o gamă largă de scopuri care sprijină dezvoltarea durabilă. Pentru mai multe informații: http://agricultura.gencat .cat/ca/details/Noticia/5119_mapa_cultius- 2015 Sursa: Departamentul de Acțiune Climatică publică harta culturilor 2015