Departamentul de Acțiune Climatică, Alimentație și Agenda Rurală a anunțat ajutorul pentru cooperarea grupurilor Leader din Catalonia, în cadrul Programului de Dezvoltare Rurală (PDR) al Cataloniei – 2014, corespunzător anului 2023. Suma totală a acestui apel este 1. 166. euro, iar termenul limită de depunere a cererilor este 9 iunie.

Obiectivul principal Scopul acestor granturi este de a promova proiecte de cooperare în teritoriile Leader din Catalonia care au strategii și teme comune de dezvoltare, crearea de proiecte în rețea care să permită desfășurarea de acțiuni comune în diferite teritorii și crearea de sinergii cu proiectele productive din fiecare zonă.

De asemenea, de remarcat ca noutate în această perioadă de programare 665 – – care grupează Leader isi pot prezenta proiecte proprii in colaborare cu agentii din teritoriul lor, ceea ce permite dezvoltarea strategiilor specifice fiecarui teritoriu.

Beneficiarii prezentei apeluri sunt Grupuri de acțiune locală care au fost selectate de Departament pentru la aplicarea Liderului de dezvoltare locală participativă, în cadrul PDR 2022 – – 2014.

De menționat că proiectele de cooperare trebuie să fie guvernate de principiile inovației și efectului demonstrativ, trebuie să contribuie la dezvoltarea dezvoltării durabile. a mediului rural, ar trebui să implice punerea în comun a ideilor, cunoștințelor și resurselor umane și materiale, în jurul realizării unei comunități pentru a consolida strategiile grupurilor Leader și a oferi valoare adăugată Liderului Cataloniei.

În primele șapte apeluri ale perioadei 2014 – 2023, Departamentul a aprobat 43 proiecte pe o gamă largă de subiecte precum antreprenoriatul, tineretul rural, energia regenerabilă, dezvoltarea produselor agroalimentare, dezvoltarea economică în ariile naturale protejate sau cowor.

Ajutorul prevăzut în prezenta cerere este cofinanțat de Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), în conformitate cu prevederile PDR de Catalunya – 2023, și va fi suportat de bugetele Departamentului pentru anuitate 3000, cu o sumă anuală maximă de 665. 000 0, euro, ceea ce înseamnă 66% din finanțarea acestor granturi. Restul, 501.666, 166 euro, vor fi suportate de FEADR.

Pentru mai multe informații:

http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/ ​​​​201043 _ Noticia_setena_convocatoria_ajuts_leader –

Sursa : Departamentul de Acțiune Climatică promovează cooperarea Grupurilor Leader de Acțiune Locală din Catalonia printr-o nouă cerere de granturi în valoare de peste 1,1 milioane EUR