Comunitatea Irigatorilor din Bassanova, din Almenar, garantează irigarea în timpul campaniei de irigare prin construirea unui iaz de 900. m³, o acțiune care a fost finanțată de Departamentul pentru Acțiune Climatică, Alimentație și Agenda Rurală și inaugurată recent de Secretarul Agendei Rurale, Oriol Anson.

Lucrarea beneficiaza de 1. 230 hectare, apartinand de 230 ferme. Comunitatea Irigatorilor din Bassanova se află în zona irigabilă a Canalului Aragon și Catalonia, care are de obicei restricții de irigare la sfârșitul campaniei. Cu această lucrare, fermele își vor putea crește productivitatea cu un 15%, deoarece sistemul de irigare sub presiune este mai eficient, și vor avea și suficientă apă pentru

Acest iaz de reglare este faza IV a acțiunilor de modernizare cuprinzătoare a irigațiilor care a însemnat trecerea de la irigare la tesa la irigare sub presiune a 1. 221. ) hectare. Lucrările au început în data de 2013, s-au finalizat anul acesta, iar investiția totală executată de Comunitatea Irigatorilor a fost de 9 M €, din care Direcția a finanțat 2 M. Această lucrare a fost finanțată în cadrul liniei de ajutor pentru comunitățile de irigatori cu ajutorul Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

Sistemul de irigații a fost proiectat după formă care poate profita de presiunea naturală a apei, însă, la fermele mai înalte și când există un consum mai mare de apă, presiunea este completată de un sistem de pompare cu panouri solare. Aceleași panouri solare fac posibilă și umplerea iazului de reglare a 230.000 energia produsă de plăci prin acumulare. de apă și are capacitatea de a iriga într-un mod durabil.

Departamentul de Acțiune Climatică, Alimentație și Agenda Rurală finanțează acțiuni de irigare eficiente pentru a garanta reechilibrarea teritorială și dezvoltarea economică și socială a zonei rurale. spatii. Proiectul contribuie la atingerea obiectivelor de dezvoltare a tranziției energetice în Catalonia, către autosuficiență energetică prin reducerea consumului de energie convențională, și îndeplinirea obiectivelor Legii privind schimbările climatice privind energia, un model de energie mai curat și mai durabil cu reducerea de gaze cu efect de seră.

Sursa: Departamentul de Acțiune Climatică coll · lucrează la construirea unui iaz care să garanteze irigarea în Comunitate al Irigatorilor din La Bassanova, în Almenar