Delegatul Guvernului la Barcelona, ​​​​ Toni Morral , a vizitat Centrul de Primire, Primire și Referire a Persoanelor strămutate din Ucraina, situat în Sala 7 din Montjuïc. site-ul

Delegatul sa întâlnit acolo cu președintele Crucii Roșii din Catalonia, Josep Quitet , coordonatorul, Enric Morist , și alți membri ai entității. În acest spațiu al Fira Barcelona, ​​echipele de Cruce Roșie sunt însărcinate să caute cazare pentru refugiați, pe lângă faptul că le oferă hrană, un loc de odihnă și atenție emoțională.

Toni Morral a mulțumit organizației pentru munca depusă în această criză umanitară și a reamintit că Delegația Guvernului din Barcelona este disponibilă pentru toate operațiunile în coordonare cu consiliile municipale. Delegatul a adăugat că „vom coopera, de asemenea, în orice este necesar, atunci când va veni timpul să mutăm refugiații de la hoteluri sau cămine în locuri de cazare mai stabile.”

În același local al Târgului, delegatul Guvernului la Barcelona a vizitat și standul amenajat de Departamentul de Egalitate și Feminisme al Generalitati. În acest moment, sunt furnizate informații cu privire la drepturile și serviciile pe care refugiații din Ucraina le vor putea accesa odată ce primele formalități administrative au fost îndeplinite și stabilite într-o unitate de cazare.

În sfârșit, Toni Morral s-a mutat în Sala 4, unde personalul sanitar îngrijește femeile însărcinate și toți acei refugiați care au nevoie de el.

Sursa : Delegatul Guvernului la Barcelona vizitează Centrul de Primire, Primire și Referire a Persoanelor strămutate din Ucraina