Guvernul a explicat municipalităților din Vegueria din Barcelona detaliile implementării Business One-Stop Shop (FUE), un proiect împărtășit între Generalitati, consiliile orașelor și alte administrații pentru a facilita toate operațiunile necesare. proceduri.înfiinţarea unei afaceri.

Sesiunea de informare a avut loc în cadrul Consiliului Consultativ Teritorial, care reuneşte consiliile orăşeneşti şi consiliile judeţene ale demarcaţiei. În cadrul ședinței, delegatul Guvernului la Barcelona, ​​Toni Morral, a amintit că „ companiile se plâng adesea de lentoarea în derularea procedurilor și acest lucru a necesitat o îmbunătățire a administrațiilor în acest fel. Prin urmare, este foarte important să facem cunoscut acest proiect care permite accelerarea proceselor și care necesită o guvernare reciprocă pentru a-l face eficient.”

Managerul Biroul pentru Managementul Afacerilor din Generalitat, Cristina Pruñonosa, a explicat că FUE, care a fost lansat pe 2011, este deja implementat practic în toată Catalonia, cu 927 consiliile membre.

Cristina Pruñonosa a subliniat că „companiile sunt beneficiarii FUE, și nu Generalitati” și a adăugat că „ne concentrăm pe companii pentru a le ajuta să-și deschidă afacerile într-un mod mai ușor, mai agil și mai digital.”

În acest sens, iar după cum a explicat managerul, sistemul de autorizare a fost mult simplificat și, cu colaborarea agenților economici, o muncă de analiză pentru a depista care proceduri au prezentat cele mai multe dificultăți pentru a le face mai agile.

*) Pe de altă parte, cu cea de dezvoltare tehnologică, serviciul a fost digitizat și acest lucru a permis, de exemplu, ca datele să fie introduse o singură dată, și nu sub diferite forme.

Prin Canal Empresa, portalul FUE, utilizatorii pot avea o vedere cuprinzătoare asupra datelor, documentației și statutului juridic al activităților și unităților. De asemenea, pot primi informații, înștiințări și alte servicii proactive din partea administrațiilor.

Sursa: Delegatul Guvernului din Barcelona evidențiază utilitatea Business One-Stop Shop, deja implementat practic în toată Catalonia