Mai multe probleme tehnice au lăsat consulatul României din Madrid fără sistem informatic, ieri, 21 septembrie.

Ambasada României a anunțat această situație printr-un comunicat publicat pe pagina web, precizând că toate problemele au fost rezolvate deja, iar astăzi pot fi oferite din nou toate serviciile consulare.

Din cauza unor probleme tehnice neprevăzute, care au afectat astăzi, 21 septembrie 2016, funcționarea aplicațiilor informatice prin intermediul cărora se procesează serviciile consulare, nu a fost posibilă deservirea tuturor cetățenilor care s-au prezentat la Secția Consulară a Ambasadei. În aceste condiții, personalul Secției Consulare a lucrat să soluționeze cu prioritate cazurile urgente și a manifestat întreaga disponibilitate pentru reprogramarea solicitanților de pașapoarte, conform solicitărilor acestora”, informează Ambasada României din Spania.

Instituția asigură continuitatea serviciilor și își cere scuze cetățenilor afectați de această problemă.

„Ne cerem scuze pentru neplăcerile create și vă asigurăm că am întreprins toate eforturile pentru a remedia în cel mai scurt timp posibil defecțiunile survenite. Dorim să mulțumim și pe această cale cetățenilor români prezenți astăzi la Secția Consulară pentru înțelegerea manifestată față această situație”, se mai specifică în comunicatul misiunii românești de la Madrid.


Secția Consulară de la Madrid funcționează într-o clădire de birouri din cartierul Vallecas, unde a fost transferat in 2014.

Citește și:


Consulatul Romaniei de la Madrid se muta intr-un sediu nou