Noi, liderii Comisiei Europene, Franța, Germania, Italia, Regatul Unit, Canada și Statele Unite condamnăm războiul de alegere al lui Putin și atacurile asupra suveranului națiunea și poporul Ucrainei. Suntem alături de guvernul ucrainean și de poporul ucrainean în eforturile lor eroice de a rezista invaziei Rusiei. Războiul Rusiei reprezintă un atac asupra regulilor și normelor internaționale fundamentale care au prevalat de la cel de-al Doilea Război Mondial, pe care ne angajăm să le apărăm. Vom cere Rusiei să răspundă și ne vom asigura în mod colectiv că acest război este un eșec strategic pentru Putin.
Săptămâna trecută, alături de eforturile noastre diplomatice și de munca colectivă de a ne apăra propriile granițe și de a ajuta guvernul și poporul ucrainean în lupta lor, noi, precum și ceilalți aliați și parteneri din întreaga lume, am impus măsuri severe instituțiilor și băncilor ruse cheie și arhitecților acestui război, inclusiv președintelui rus Vladimir Putin.
Forțele ruse își lansează asaltul asupra Kievului și a altor orașe ucrainene, suntem hotărâți să continuăm să impunem Rusiei costuri care vor izola și mai mult Rusia de sistemul financiar internațional și de economiile noastre. Vom implementa aceste măsuri în zilele următoare.
În mod specific, ne angajăm să luăm următoarele măsuri:

În primul rând, ne angajăm să ne asigurăm că rusă selectată băncile sunt eliminate din sistemul de mesagerie SWIFT. Acest lucru va asigura că aceste bănci sunt deconectate de sistemul financiar internațional și le va afecta capacitatea de a opera la nivel global.

În al doilea rând, ne angajăm să impunem măsuri restrictive care să împiedice Banca Centrală Rusă de la desfășurarea rezervelor sale internaționale în moduri care subminează impactul sancțiunilor noastre.

În al treilea rând, ne angajăm să acționăm împotriva oamenilor și entităților care facilitează războiul din Ucraina și activitățile dăunătoare a guvernului rus. Mai exact, ne angajăm să luăm măsuri pentru a limita vânzarea cetățeniei – așa-numitele pașapoarte de aur – care să permită rușilor bogați conectați la guvernul rus să devină cetățeni ai țărilor noastre și să obțină acces la sistemele noastre financiare.

În al patrulea rând, ne angajăm să lansăm săptămâna viitoare un grup operativ transatlantic care va asigura implementarea efectivă a sancțiunilor noastre financiare prin identificarea și înghețarea activelor persoanelor și companiilor sancționate care există în jurisdicțiile noastre. Ca parte a acestui efort, ne angajăm să aplicăm sancțiuni și alte măsuri financiare și de aplicare împotriva oficialilor și elitelor ruși apropiați de guvernul rus, precum și a familiilor acestora și a facilitatorilor acestora pentru a identifica și îngheța activele pe care le dețin în jurisdicțiile noastre. . De asemenea, vom angaja alte guverne și vom lucra pentru a detecta și a perturba mișcarea câștigurilor obținute ilegal și pentru a refuza acestor indivizi capacitatea de a-și ascunde bunurile în jurisdicții din întreaga lume.

) În cele din urmă, ne vom intensifica coordonarea împotriva dezinformarii și a altor forme de război hibrid.

Suntem alături de poporul ucrainean în această oră întunecată. Chiar și dincolo de măsurile pe care le anunțăm astăzi, suntem pregătiți să luăm măsuri suplimentare pentru a cere socoteală Rusiei pentru atacul său asupra Ucrainei.

Sursa: Declarație comună privind alte măsuri economice restrictive