Astăzi, liderii Canadei, Consiliul European, Comisia Europeană, Franța, Germania, Italia, Japonia, Țările de Jos, Spania, Regatul Unit și Statele Unite s-au întâlnit la marginea summitului G20 de la Bali și au emis următoarea declarație:

Condamnăm atacurile barbare cu rachete pe care Rusia le-a comis marți asupra orașelor și infrastructurii civile ucrainene.

Am discutat despre explozia care a avut loc în partea de est a Poloniei, lângă granița cu Ucraina. Oferim sprijinul nostru deplin și asistență cu investigația în curs a Poloniei. Suntem de acord să rămânem în legătură strânsă pentru a determina următorii pași adecvați pe măsură ce investigația continuă.

Reafirmăm sprijinul nostru ferm pentru Ucraina și poporul ucrainean în fața agresiunii ruse în desfășurare, precum și disponibilitatea noastră continuă de a trage Rusia la răspundere pentru atacurile sale nespuse asupra ucrainei comunități, chiar dacă G20 se întâlnește pentru a face față impactului mai larg al războiului. Cu toții ne exprimăm condoleanțe familiilor victimelor din Polonia și Ucraina. Sursa: Declarație comună a liderilor NATO și G7 la marginea Summitului G20 de la Bali