„Proiectul „Metamorfoză” este o oportunitate foarte importantă de a promova o nouă conștientizare pe o temă complexă și dramatică precum cea a migrației”. Astfel ministrul Lamorgese a comentat prezentarea care a avut loc în această dimineață la închisoarea Operei a proiectului promovat de Fundația Casa dello Spirito e delle Arti, în colaborare cu Ministerul de Interne, Agenția de Accize, Vamă și Monopol și Casa de Închisoare din Milano – Opera.

Zece ambarcațiuni care au ajuns la Lampedusa în ultimele luni au fost încredințate Fundației de către Ministerul de Interne și transportate la închisoarea Operei. Puse la dispoziția laboratorului de vioară și tâmplărie al închisorii, viorile, viola și violoncelul vor deveni în mâinile persoanelor care își ispășesc pedeapsa, care vor fi apoi împrumutate orchestrelor italiene și străine și artiștilor de renume care le vor folosi. pentru concerte în toată lumea.

„Inițiativa – continuă patronul MAI – evidențiază capacitatea instituțiilor și a societății civile de a merge împreună spre un angajament comun: de a oferi un nou proiect de viață grație muncii celor care ispășesc propria pedeapsă în închisoarea de la Opera și în alte închisori care se vor alătura proiectului. Faptul că lemnul bărcilor sosite la Lampedusa va lua forma unor instrumente muzicale capătă o puternică valoare simbolică, semn de speranță precum pătuțurile deja făcute de Crăciun 2021 .”

Chiar și președintele Fundației, Arnoldo Mosca Mondadori, a ținut să sublinieze modul în care „aceste instrumente muzicale se pot cânta astfel aducând cu ele o cultură a cunoașterii, ospitalității și integrării prin frumusețe și armonii. . Ne dorim ca oamenii, în special cei mai tineri, să poată cunoaște și să devină conștienți de drama pe care o trăiesc zilnic migranții în multe țări ale lumii, nevoiți să fugă de războaie, persecuții, sărăcie, foamete”.

#Îmi place să te cunosc. Evaluați acest site Piazza del Viminale, 1 – Roma

Centrală telefonică (+ 39) 06.

Sursa: Din lemn de șlepuri cu instrumente muzicale, Lamorgese: o puternică valoare simbolică, un semn de speranță