Acolo a avut ocazia să mulțumească direct oamenilor care lucrează la centru pentru munca depusă atât în ​​cercetare, cât și în urmărire. -up de virusurile COVID-19 și Monkeypox sau Monkey Pox.

Ministrul s-a întâlnit cu directorul ISCIII, Cristóbal Belda, cu directorul adjunct Miguel Calero și cu directorul CNM Isabel Jado și a vizitat Laboratorul de arbovirusuri și virusuri importate. Boli (AEVI) și Laboratorul de microscopie electronică.

Ulterior, el a vorbit cu o parte din echipa științifică care lucrează cu variola maimuței de la începutul focarului: MariPaz Sánchez-Seco, șefa AEVI; Ana Isabel Negredo și Ana Vázquez, cercetători AEVI; Ángel Zaballos, șeful Unității de Genomică; Isabel Cuesta, șeful Unității de Bioinformatică, și Daniel Luque, șeful Unității de Microscopie Electronică.

De la începutul focarului, unitățile menționate mai sus ale Institutului , cu sprijinul personalului de specialitate, au lucrat la cercetarea, diagnosticarea, secvențierea și supravegherea virusului, susținute de Grupul lor de Răspuns Rapid și în continuă coordonare cu autoritățile sanitare, oferind sprijin științifico-tehnic Sistemului Național de Sănătate. Unghie 19-32 Oamenii au fost implicați în lucrul în jurul focarului de variola a maimuței.

Atât la întâlnirea cu directorul, cât și o parte a echipa de conducere a ISCIII, precum și în timpul vizitei la laboratoare și al întâlnirii informale cu echipa de oameni de știință, ministrul a putut vedea direct activitatea Institutului în gestionarea focarului: din procesul de recepție și analiza probelor, trecând prin tehnologia utilizată pentru diagnosticarea și confirmarea cazurilor pozitive, până la lucrările de izolare, cultură și secvențiere pentru a obține mai multe informații despre virus.

De la debutul focarului, CNM-ISCIII a analizat probe de la 546 pacienți, dintre care 279 au fost confirmate pozitive pentru infecție și au generat cunoștințe critice pentru a aborda focarul, cum ar fi obținerea întregii secvențe v irus. Toate cunoștințele generate vor fi folosite pentru continuarea cercetării și a furnizării de servicii, cu studii de caracterizare genomică, analiza răspunsului imun, monitorizarea microbiologică a cazurilor, dezvoltare a protocoalelor omogenizate, validarea unor posibile teste, printre alte aspecte.

Carolina Darias în timpul vizitei ei la laboratoare

// Sursa: Guvernul Spaniei – Darias apreciază cercetarea și munca ulterioară privind COVID-19 și Variola maimuță a Institutului de Sănătate Carlos III