Grupul de dans folcloric „Florile Munteniei” al Asociatiei romanesti „Europa Cultural” din Castellon a fost prezent sambata, 2 iulie, la fiesta locala organizata in localitatea Hospitalet de L’Infant. Romanii au fost invitati de Asociacion Cultural Casiopea sa participe la aceasta sarbatoare si, prin intermediul aceleiasi asociatii culturale, vor fi prezenti, in luna august, la Almenara si Chilches, in Comunitatea Valenciana.

Este al treilea an in care grupul de dans folcloric „Florile Munteniei” este invitat la Hospitalet de L`Infant. „Anul acesta ne-am prezentat cu sase dansuri muntenesti si l-am avut alaturi si pe solistul de muzica populara Marius Dragomir, care a interpretat cinci melodii din zona Munteniei si a Olteniei. Programul nostru artistic a durat 40 de minute si a fost aplaudat la scena deschisa”, spune coordonatorul grupului, Adrian Mihalcescu.

Asociatia „Europa Cultural” a fost infiintata in februarie 2011 si colaboreaza cu mai multi solisti de muzica populara si usoara. „Ii asteptam pe cei interesati sa danseze sau sa cante alaturi de noi sa ne contacteze la numerele de telefon 642214207 si 647029780 si la adresa de mail europacultural@hotmail.com„, precizeaza presedinta asociatiei, Mihaela Luncan.