OBTINERE PASAPORT SIMPLU TEMPORAR
Atentie! Pentru obtinerea documentelor de calatorie, respectiv titlu de calatorie, pasapoarte electronice temporare, simple si CRDS este necesara solicitarea unei programari la datele de contact mai jos mentionate, sau direct la sediul Sectiei Consulare.

PAŞAPORTUL SIMPLU TEMPORAR se elibereaza cetatenilor romani care nu mai poseda un document de calatorie valabil, iar în perioada imediat următoare au nevoie urgentă demonstrata de un paşaport valabil. Pasaportul temporar are o valabilitate de maxim un an si se elibereaza doar o singura data.

Noua procedura de eliberare a pasapoartelor electronice si a titlurilor de calatorie presupune prezenta obligatorie a solicitantului la sediul Consulatului, inclusiv a minorilor, avand in vedere ca este necesara prelevarea amprentelor, fotografia si semnatura digitala. De asemenea, este necesara prezentarea in original a tuturor actelor necesare eliberarii documentelor de calatorie.

Documentele necesare pentru eliberarea paşaportului simplu temporar:

· Cartea de identitate/buletinul de identitate/pasaportul expirat

In situatia pierderii/furtului , denuntul facut in fata autoritatilor spaniole, tradus de catre un traducator autorizat de Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti din Romania.

· Pentru minori, este necesara prezenta ambilor parinti cu documente de identitate valabile (cartea de identitate/buletinul de identitate/pasaportul), precum si certificatul romanesc de nastere al minorului.

Termen de eliberare: in aceeasi zi. (Sursa: http://madrid.mae.ro)