Consulatele României au introdus de la 23 ianuarie sistemul online de programare.

Cetățenii care vor să apeleze la serviciile acestora trebuie să se înregistreze întâi pe pagina web www.econsulat.ro și această procedură este foarte simplă și rapidă.

Aveți nevoie doar de o adresă de email ca să vă puteți înregistra pe pagina web a consulatului www.econsulat.ro, după care veți putea solicita o programare.

Înregistrare pe Econsulat.ro

1. Accesați pagina web www.econsulat.ro și apăsați cu mouse-ul pe CREEAZĂ CONT NOU (în dreapta sus)

cum se face o programare 11

CREEAZĂ CONT NOU


2. Trebuie să iei la cunoștință prevederile specificate în textul „TERMENI ȘI CONDIȚII”

cum se face o programare 2

TERMENI ȘI CONDIȚII

3. Citește până jos și dacă ești de acord bifează căsuța și apasă pe CONTINUĂ

cum se face o programare 3

Apasă pe CONTINUĂ

4. După ce accepți declarația de termeni și condiții vei fi dirijat în pagina de creare a contului de utilizator unde trebuie să completezi următoarele câmpuri: adresă de email, nume, prenume, parolă și codul anti-spam. Atenție! Parola trebuie să conțină de la 8 la 30 de caractere (minim o literă mică, o literă mare, o cifră și fără spații sau caractere speciale).

cum se face o programare 4

Completează formularul de înregistrare cu numele, prenumele, emailul și parola

5. După ce ai completat formularul apasă pe CREEAZĂ CONT NOU

cum se face o programare 5

Apasă pe CREEAZĂ CONT NOU

6. Dacă ai completat bine formularul vei fi dirijat către pagina de confirmare a solicitării de înregistrare. Atenție! Acesta nu este ultimul pas.

cum se face o programare 6

Solicitare de înregistrare

7. Ca să poți folosi pagina econsulat.ro trebuie să confirmi adresa de email folosită la această înregistrare. Acest lucru se face simplu. Intri pe email și vei primi aproape imediat un mesaj de la SIMISC (Sistemul Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetățeni), sistemul care gestionează platforma Econsulat.ro.

cum se face o programare 7

Caută în emailul personal mesajul trimis de SIMISC

8. Deschide mesajul și citește conținutul. Vei vedea încă din prima propoziție că ți se cere să apeși pe un LINK ca să confirmi înregistrarea cu adresa de email pe Econsulat.ro

cum se face o programare 8

Apasă pe LINK

9. După ce apeși pe LINK se va deschide pagina web econsulat.ro unde vei vedea în sfârșit mesajul că înregistrarea a fost finalizată cu succes.

cum se face o programare 9

Cont activat

10. Din acest moment poți să accesezi Econsulat.ro ca utilizator înregistrat și dacă apeși pe AUTENTIFICARE vei fi trimis pe pagina de conectare.

cum se face o programare 10

Autentificare

11. Completează datele solicitate și vei fi conectat pe Econsulat.ro. Programarea nu se obține automat. Trebuie să apeși pe SERVICII CONSULARE și să alegi problema pe care vrei să o rezolvi. După ce vei completa toți pașii vei putea să te programezi.

cum se face o programare 11

Ești conectat!