Din cauza faptului ca trebuiau platite datoriile catre furnizorii de servicii, Parlamentul regional din Valencia a ramas fara bani pentru plata salariilor si primelor de Craciun ale deputatilor si functionarilor.

In urma cu o luna, Las Cortes, asa cum este numit Parlamentul regional al Valenciei, avea destui bani pentru aceste cheltuieli, desi cheltuielile uriase din ultimii ani au lasat institutia cu visteria aproape goala, scrie El Mundo.

Totusi disparitia unor surse de venit care erau prevazute inainte in bugetul parlamentului regional a golit contul institutiei acum la sfarsit de an. Pana acum, Las Cortes supravietuiau datorita profitului economic din anii trecuti, insa recent conducerea institutiei a decis sa plateasca suma de 500 de mii de euro care reprezinta facturile furnizorilor inca din luna iunie.

In acelasi timp, situatia economica a institutiei impiedica efectuarea platii salariilor pe decembrie, care ajunge la 1,6 milioane de euro cu tot cu primele de Craciun.

Desi, Parlamentul a garantat ca se vor plati salariile la timp, conducerea institutiei va avea o intalnire cu ministerul regional de Economie pentru a gasi o solutie rapida.