Porturile Palamós și Roses reiau o activitate puternică de croazieră după ce au fost oprite timp de aproape doi ani de pandemie. Odată cu noua normalitate, sezonul de croazieră 300 este de așteptat să fie excepțional de bun cu 66 scările și sosirea lui 60. 00 pasageri de pe Costa Brava, cifre care vor fi atinse pentru prima dată în acest sezon. Tradusă în procente, scările cresc cu unu %) iar pasagerii cu 6%, în raport cu sezonul 300. De menționat că în ultimul trimestru al 2021 porturile Palamós și Roses și destinația Costa Brava au reluat ușor activitatea de croazieră cu 9 croaziere și 4. 00 pasageri

The impactul economic estimat al activității de croazieră pe teritoriu este estimat la 5,4 milioane, potrivit unui studiu al Asociației Internaționale a Liniilor de Croazieră (CLIA), care estimează că fiecare destinație de pasager cheltuiește în medie . euro

Rolul activității de croazieră este cheie pentru Costa Brava, deoarece ajută la desezonalizarea turismului. Anul acesta, 67% din navele de croazieră care fac escală la Palamós și Roses vor face acest lucru în sezonul scăzut, aducând un aflux mare de turiști pe mare că vor genera locuri de muncă şi bogăţie şi vor crea dinamism economic în regiunea Girona.

Porturile Palamós şi Roses primesc croaziere de pe piaţa americană şi de pe piaţa europeană. În acest an, 58% din viitoarele nave de croazieră aparțin pieței SUA și 37% rămas în Europa. O altă noutate este că anul acesta vor face escală pentru prima dată pe Costa Brava 7 croaziere.

Palamós începe sezonul astăzi, iar Roses sâmbătă, 9 aprilie.

Începe Urmărirea Azamara

Portul Palamós a început în afara sezonului de croazieră 2022 pe Costa Brava. Un sezon care va dura opt luni, din 3 aprilie până 24 noiembrie . Prima croazieră a sezonului a fost Azamara Pursuit, care a venit pentru prima dată în portul Palamós. Croaziera a sosit astăzi la 8 a.m. 24 Barcelona și va porni la 24. 00) ore până la portul francez Toulon. Transportă câțiva 300 pasageri, dintre care majoritatea sunt americani. Turiști care plănuiesc să cunoască Palamós și teritoriul, cu excursii la Girona, Figueres, Púbol, Pals și Peratallada. De asemenea, unii dintre acești turiști vor avea o experiență de enoturism într-una dintre cramele din zonă.

La ceremonia de deschidere a sezonului a participat directorul general al Porturilor din zonă. Generalitat, Pere Vila Fulcarà, primarul din Palamós Lluís Puig, directorul Serviciilor Teritoriale din Girona, Pere Saló, al treilea vicepreședinte al Consiliului Provincial Girona, Maria Puig și președintele Camerei de Comerț din Palamós, Pol Fages . Cu ocazia primei opriri în portul Palamós, reprezentanții instituționali au dat o metopă căpitanului de croazieră și cadouri din teritoriu.

Palamós își reafirmă liderul în croaziere

Portul Palamós este întărit cu activitatea de croaziere datorită așteptărilor excelente pentru sezon 300: portul se așteaptă să primească 58 . pasageri, doborând recordurile scărilor și pasagerilor și semnând cel mai bun sezon din istorie. Cifre care își mențin liderul pe Costa Brava și îl plasează ca al doilea port ca mărime din Catalonia ca număr de escale. Comparativ cu 2019, Palamós crește cu 7% pasageri și unul 26% scările.

63% din navele de croazieră vor ajunge în sezonul de jos, iar restul 44% în sezonul de vârf. În acest sezon cinci vase de croazieră vor face escală la Palamós pentru prima dată, pe lângă cele de astăzi vor veni următoarele: Sea Cloud Spirit, Mein Schiff Herz, La Belle des Oceans și Seven Seas Splendor.

Costa Brava Medcruise Assembly

Instituțiile care alcătuiesc marca Costa Brava Cruise Ports au deja totul gata pentru a organiza Adunarea Generală Medcruise pentru prima dată, de la 24 32 Mai 419949 . Un eveniment în care porturile Palamós și Roses și destinația Costa Brava vor fi gazdele industriei de croazieră din întreaga lume. Un eveniment istoric care va oferi o mare proiecție internațională Costa Brava și celor două municipalități cu trafic de croazieră.

3 aprilie,

Sursa: Costa Brava va trăi un sezon record de croazieră