Finalist la alegerile prezidențiale din România și fondatorul Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor, a murit la varsta de 65 de ani.

Decesul s-a produs, luni, in Centrul Clinic de Urgenta de Boli Cardiovasculare al Armatei, unde a fost dus dupa ce i s-a facut rau, anunta Mediafax, citat de Hotnews.ro.

Starea lui Corneliu Vadim Tudor s-a agravat dupa ce a fost internat, luni dimineata, la Centrul Clinic de Urgenta de Boli Cardiovasculare al Armatei, a suferit un infarct si a fost supus unei interventii chirurgicale. La cateva ore dupa interventia chirurgicala, Corneliu Vadim Tudor a decedat, potrivit unor surse medicale.

Fondatorul PRM postase pe pagina sa de Facebook, in urma cu cateva ore, un text despre un concert la care a asistat in weekend.

Fostul europarlamentar Corneliu Vadim Tudor a mai fost internat, in martie 2013, la sectia de cardiologie a Spitalului Militar din Capitala.

Corneliu Vadim Tudor a fost unul dintre cei mai controversați politicieni din România, dar care s-a bucurat mereu de susținerea electoratului în ciuda frecventelor comentarii xenofobe și rasiste. Voturile românilor l-au ajutat să ajungă în Parlamentul European, alături de colegul său de partid, Gigi Becali.

Printre țintele politicianului român s-a aflat în mai multe rânduri și diaspora, românii din străinătate fiind jigniți deseori din cauza votului pe care l-au exprimat la ultimele scrutinuri electorale.