Prefectul de Pavia, Paola Mannella, a semnat astăzi memorandumul de înțelegere „controlul de vecinătate” cu primarii municipiilor Voghera, Campospinoso, Landriano și Siziano.

Un model de securitate participativă , care implică cetățenii într-o activitate de observare a zonei din jurul locuințelor și a celor mai apropiate spații publice, pentru sesizarea la timp a faptelor și împrejurărilor anormale către poliție.

Datorită unei rețele de contacte între cetățeni și agențiile de aplicare a legii, protocolul garantează, așadar, circularitatea în timp util a informațiilor colectate de grupurile de control de vecinătate și creșterea în consecință a condițiilor de securitate a teritoriilor vizate.

Succesul inițiativei, care se bazează pe recuperarea regulilor de „bună vecinătate” și „atenție socială”, va consolida și mai mult colaborarea dintre instituțiile locale și de stat și societatea civilă.

Semnarea protocolului va fi urmată de acorduri de colaborare mai strânsă în cadrul comitetului provincial pentru ordine și siguranță publică, astfel încât implementarea proiectului să fie susținută de organele de poliție, inclusiv prin oportunități de informare și instruire. .direcţionat către coordonatorii proiectului, desemnaţi de administraţia municipală.

# PiacerediTe cunosc. Evaluați acest site Piazza del Viminale, 1 – Roma

Centrală telefonică (+ 39) .4651

Sursa: Controlul cartierului în provincia Pavia