Primul antrenor român din Primera División este pe punctul să părăsească liga spaniolă ca să preia una dintre primele echipe din campionatul de fotbal din China.

Clubul spaniol de fotbal Getafe CF a primit o ofertă de a-l „vinde” pe antrenorul Cosmin Contra la echipa chineză Guangzhou R&F (din capitala provinciei Guangdong, situată în sudul ţării), clasificată a treia în liga din China.

Sosit în martie 2014 pentru a salva echipa spaniolă de la retrogradare, Contra se bucură la Getafe de o poziţie bună şi de sprijinul preşedintelui clubului, Angel Torres, care a afirmat că îl susţine pe Cosmin, indiferent de hotărârea pe care o va lua în acest sens.

Deocamdată, contractul cu Guangzhou R&F nu a fost semnat şi până la meciul din 21 decembrie, cu Granada, la Getafe s-a decis să nu se discute despre această problemă. Oficial, antrenorul se concentrează pe viitoarea partidă din Liga BBVA, pentru a-şi asigura poziţia în clasament. Getafe CF are în prezent 16 puncte obţinute în 15 partide jucate şi este pe locul 13.

Cosmin Contra ar putea accepta oferta clubului chinez pentru un salariu mai mare decât cel actual din Spania. Potrivit unor surse citate în presa spaniolă, în China, Contra ar castiga 2 milioane de euro pe an, iar clubului spaniol i-ar reveni 1,5 milioane de euro pentru această afacere. Această sumă ar reglementa situaţia financiară de la Getafe CF, care se confruntă de mai multă vreme cu probleme economice.

Dacă semnează contractul cu echipa Guangzhou R&F, Cosmin Contra îl înlocuieşte pe tehnicianul suedez Sven Goran Eriksson, care are o oferta de la Shanghai East Asia. Unul din rivalii săi direcţi va fi italianul Marcello Lippi, care antrenează echipa Guangzhou Evergrande, lider în clasamentul chinez.