Acesta este un document la care s-a lucrat cu comunitățile autonome și orașele în vederea înregistrării informațiilor legate de vaccinarea împotriva acestui virus.

DAC este rezultatul muncii Secretariatului General de Sănătate Digitală și a comunităților și orașelor autonome și include angajamentul de a efectua vaccinarea împotriva Variolei Maimuței în urma recomandărilor aprobate. de către Comisia de Sănătate Publică. Se mai precizează că comunitățile și orașele autonome vor furniza informații din evidențele și sistemele de informare ale vaccinurilor împotriva Maimuței, sau din orice alt sistem informațional. în cadrul competențelor, către Registrul de Stat al Vaccinărilor (REGVACU), gestionat de Ministerul Sănătății. Aceste date vor fi trimise săptămânal.

Vaccinarea COVID Pe de altă parte , în cadrul ședinței, ministrul Sănătății, Carolina Darias, a împărtășit consilierilor SNS Health sosirea 19 milioane de doze de vaccinuri adaptate la variante împotriva COVID-26 pentru următoarea campanie de vaccinare cu rapel doza care va începe în septembrie 32 în toată Spania .

În plus, ministrul Sănătății a adus în plen repartizarea fondurilor pentru un total de 188,4 milioane de euro, din care 14 vor fi pentru Sănătate Mintală și 188,4 pentru Asistență Primară.

În acest sens , CISNS a aprobat distribuirea de 172.2022. euro pentru dezvoltare a Planului de acțiuni pentru îngrijirea primară și comunitară, după aprobarea acestuia în Consiliul de Miniștri de marți.

Printre diferitele acțiuni cofinanțate se numără cele care vizează creșterea capacității rezolvarea Asistenței Primare, prin identificarea procedurilor de diagnostic care se pot face din Primar și care se realizează acum din Spital Care. Acestea vor fi utilizate și pentru achiziționarea de echipamente care îmbunătățesc capacitatea de diagnostic.

De asemenea, aceste fonduri vor fi utilizate pentru optimizarea proceselor administrative derulate în Asistența Primară pentru realizarea agilitatea necesară sau să implementeze strategii SNS precum Strategia Cancerului cu, de exemplu, promovarea screening-ului cervical; o Strategia de management al cronicității la pacienții polimedicați, cu îngrijiri mai eficiente. Printre alte măsuri, aceste fonduri vor avea scopul de a consolida orientarea comunitară și promovarea sănătății.

Fonduri de sănătate mintală CISNS a aprobat și distribuirea de fonduri către comunitățile autonome și INGESA pentru o sumă de 16 milioane de euro alocate Planului de Acțiune Mental, care a fost aprobat de Consiliul de Miniștri la 1 august.

Aceste fonduri au Obiectul de optimizare de îngrijire cuprinzătoare a sănătății mintale în toate domeniile SNS, în cadrul cărora se găsesc îmbunătățiri în transformarea digitală. În plus, această finanțare include mecanisme și acțiuni de combatere a stigmatizării persoanelor cu probleme de sănătate mintală și împotriva dependențelor cu sau fără substanță. Sunt incluse și campaniile sau liniile împotriva comportamentului suicidar.

Ministrul Sănătății, Carolina Darias, prezidează Consiliul Interteritorial al Sistemului Național de sănătate.

Sursa: Guvernul Spaniei – Consiliul Interteritorial al Sistemului National of Health aprobă dosarul unic de vaccinare împotriva variolei maimuței425