Consilierul Președinției, Laura Vilagrà Pons, a subliniat reforma cuprinzătoare care a fost efectuată la Centrul de Recreere din Santa Maria d’Oló (Moianès) ca un alt exemplu al angajamentului Guvernului Generalității față de lumea municipală. Vilagrà a inaugurat astăzi echipamentul care a fost renovat datorită, în mare parte, contribuției financiare de 370.000 de euro alocate de Generalitat prin intermediul PUOSC (Plan uniform de lucrări și servicii din Catalonia).

Consilierul Președinției a declarat: „Întotdeauna spunem că Guvernul Generalitati este un guvern municipalist care vrea să fie alături de consilii și o demonstrăm în zile ca astăzi, fiind acolo și putând finanța echipamente cu aceste caracteristici”.

Centrul de Recreere din Santa Maria d’Oló (Moianès) este o clădire în stilul anilor 1940, deținută de municipalitate, inclusă în Inventarul Patrimoniului Arhitectural al Cataloniei. Echipamentul a făcut obiectul unei reforme cuprinzătoare în vederea deservirii țesăturii asociative și culturale a municipiului. Lucrările vor permite de acum înainte ca echipamentele să găzduiască sălile de clasă ale şcolii de muzică, o sală polivalentă, o sală de studiu, facilităţile radio municipale, precum şi sălile pentru activităţile organizaţiilor.

Pe de altă parte, ministrul s-a referit și la bugetele Generalitati din acest an și a regretat că „bugetul Generalitati poate fi blocat din cauza unor probleme politice sau partizane. Este clar că ar fi un eșec al publicului dacă un grup politic din motive partizane nu ar susține acest proiect bugetar”. Vilagrà și-a exprimat convingerea că „dacă ar exista voință într-o oră de întâlnire am putea ajunge la o înțelegere” și a subliniat că „este clar că într-o negociere nu poate fi totul sau nimic. Într-o negociere toată lumea trebuie să cedeze”. Consilierul Președinției a reamintit că bugetul răspunde nevoilor actuale ale publicului cu articole, precum cele 1.000 de milioane de euro în plus pentru sănătate pentru a putea angaja mai mulți medici și personal medical. „Credem că în fiecare zi care trece, pierdem să putem răspunde nevoilor publicului. Așadar, ce ar trebui să facem cu toții este să punem toată intensitatea, intensitatea pe care Guvernul o pune în această negociere, pentru a o putea închide cât mai curând”el a raspuns.

sursă: Consilierul Vilagrà pune reforma Centrului de agrement Santa Maria d’Oló ca un exemplu al angajamentului Guvernului față de lumea municipală