Ministrul Culturii al Generalitati Cataloniei, Natàlia Garriga, si Ministrul Politicii Teritoriale si purtator de cuvant al Guvernului Spania, Isabel Rodríguez, a susținut astăzi o întâlnire de lucru cu scopul de a promova acțiuni concrete care să permită dezvoltarea angajamentelor pentru protecția limbii catalane convenite la Masa de negocieri desfășurată în trecut 27 din iulie.

La ședință, consilierul Natàlia Garriga a propus ministrului un plan de lucru detaliat pentru a garanta că cetățenii Cataloniei pot fi îngrijiți în administrațiile de stat în limba catalană. Isabel Rodríguez, șefa Consiliului Limbii , și-a explicat activitatea în legătură cu aceste angajamente pentru protecția și promovarea limbii catalane și a restului limbile oficiale. El primer d’aquests compromisos este la carta care ha enviat el Govern d’Espanya a la presidència del Parlament Europeu en la qual s’insta a que el català, el gallec i l’eusquera, a més del castellà, poate să fie llengua d „utilizare în sesiunile plenare ale Eurocamerei, conform acordului la Tabelul în cauză.

440502 Sursa: Consilierul Natàlia Garriga propune ministrul Isabel Rodríguez un plan de lucru pentru promovarea limbii catalane440502