Întâlnirea a fost folosită pentru a analiza răspunsul Mossos d’Esquadra la războiul din Ucraina

Ministrul de Interne, Joan Ignasi Elena i Garcia, a prezidat astăzi 66 è Anti -Oficiul de coordonare a terorismului care a avut loc la Complexul central de poliție al Generalitati – Mossos d’Esquadra (PG-ME) din Sabadell. La întâlnire, la care au participat secretarul general de Interne, Oriol Amorós; directorul general al poliției, Pere Ferrer; comisarul șef al organismului, Josep Maria Estela; comisarul Prefecturii, Eduard Sallent; primăria, Rosa Bosch; iar purtătorul de cuvânt al corpului, Montserrat Escudé, a fost folosit pentru a analiza situația rezultată din războiul din Ucraina și acțiunea întreprinsă de Mossos d’Esquadra. Consilierul Joan Ignasi Elena a evidențiat „excelența, rigoarea și viteza de acțiune a Mossosilor pentru a răspunde la izbucnirea războiului , cu scopul de a garanta securitatea cetăţenilor ”. În acest sens, Comisarul General pentru Informații a prezentat o evaluare a riscurilor și amenințărilor pe care le poate avea acest conflict în relația cu Catalonia. Comisarul Sallent, la rândul său, a conturat liniile de acțiune și acțiunile operaționale ale PG-ME. În ceea ce privește securitatea și ordinea publică, primele acțiuni întreprinse ieri joi după izbucnirea conflictului au fost protecția a consulatelor Ucrainei și Rusiei , întărirea capacităților organismului în materie de ordine publică, întărirea patrularilor în localitățile cu o prezență mai mare a imigranților din aceste două. țările și supravegherea specifică a infrastructurii de transport a companiilor aeriene afectate. Totodată, sunt monitorizate și diferitele mobilizări care se convoacă în toată țara. În ceea ce privește potențialul riscuri, ieri i s-a solicitat Comisiei de Informații Generale un raport de evaluare a riscurilor, o identificare a punctelor de interes ale poliției legate de război și o urmărire pe rețelele de știri false sau intenționate

În ceea ce privește securitatea cibernetică, pentru a preveni și preveni eventualele atacuri cibernetice, o linie de comunicare și colaborare directă între Agenția Catalană de Securitate Cibernetică și Mossos d’Esquadra prin Divizia Sistemelor Informaționale ale Poliției.

Pe de altă parte, de ieri, Zona de Mediere a organismului, care menține contacte cu grupuri susceptibile de a se mobiliza, și Zona de Cooperare Internațională au inițiat contacte cu e. consulatele implicate. Organismul a fost, de asemenea, în contact direct cu Departamentul Afacerilor Externe și Guvernului Deschis pentru a obține orice informații relevante care ar putea afecta securitatea.

Cabinetul Antiterorism a continuat agenda cu o evaluare și monitorizare a riscurilor asociate amenințării teroriste și cu o prezentare a indicatorilor de activitate aferenti acestei amenințări. În sfârșit, stadiul conformității cu acordurile 66 è Biroul de coordonare anti-terorism și au fost indicate noi acțiuni, precum consolidarea securității Aeroportului Barcelona, ​​includerea în sistemul de protecție a persoanelor din Ucraina și Rusia și integrarea patrulei în teritoriu cu majoritatea populației provenind din aceste țări.

Sursa: Consilierul Elena prezidează Biroul de coordonare 67 și Antiterorism acest