Ministrul a subliniat că festivalul de Sant Jordi „este o zi foarte specială pentru catalani și una dintre cele mai ratate de cei care sunt departe de casă”. În acest sens, el a menționat că anul acesta delegațiile Guvernului au organizat aproximativ patruzeci de activități în țările lor de influență, care se completează cu mai mult de . evenimente promovate de comunitățile catalane din străinătate, casals și DIPLOCAT. Alsina a subliniat, de asemenea, importanța zilei în celebrarea culturii și a limbii catalane și a reamintit că anul 2021, în plină pandemie, peste 1,3 milioane de cărți au fost vândute de Sf. Gheorghe.

Ulterior, în sediul Departamentului de Externe și Deschis Guvernul, în Casele Canoanelor, ministrul Alsina a primit o delegaţie de jurnalişti străini convocată de DIPLOCAT pentru a trăi atmosfera zilei la Barcelona. În delegație fac parte jurnalişti din Germania, Croaţia, Slovenia, Maroc, Norvegia, Polonia şi Tunisia. În timpul șederii lor în capitala catalană, ei s-au întâlnit cu scriitori și editori, au vizitat organizații culturale și s-au întâlnit cu directori ai Institutului Ramon Llull și ai Institució de les Lletres Catalanes, printre alții.

Să desfășoare acțiuni externe și din interiorul țării Întâlnirea cu consulii face parte din programul Departamentul de Afaceri Externe și Guvernul Deschis pentru a detecta oportunități și a crea complicitate între Catalonia și țările terțe prin intermediul actorilor culturali, economici, sociali, academici și instituționali, printre alții. Guvernul Generalității lucrează pentru a crea alianțe și cadre de cooperare strategică cu toți actorii internaționali stabiliți la Barcelona. Din acest motiv, Departamentul Afaceri Externe și Guvernare Deschisă organizează activități și ateliere de lucru între Guvern, corpul consular și diferiți actori din țară.

Prima activitate programată a avut loc în septembrie anul trecut la Portul Barcelona ; o vizită a fost organizată în noiembrie la Centrul de Supercomputing din Barcelona , iar în decembrie un recepție la Palau de Pedralbes cu ocazia festivităților de Crăciun, cu o probă de dansuri populare și colinde tradiționale catalane. Ianuarie trecută Consilier Alsina și Consilierul Giró a explicat bugetele pentru 210922

a Generalitati in corpul consular, iar la sfarsitul aceleiasi luni exista vizita la Muzeul National al Cataloniei pentru a vorbi despre internaționalizarea culturii catalane. Ultima activitate programată a fost conferinta de biomedicina la Parcul de Cercetare Biomedicala si Amer , acest martie. Întâlnirea cu corpul consular cu ocazia Zilei Sfântului Gheorghe este a șaptea activitate organizată în cadrul programului.

Sursa: Ministrul Alsina: „Sărbătoarea de Sant Jordi explică foarte bine valorile societății catalane și lucrăm pentru a o sărbători în întreaga lume”