Dacă ar fi confirmat, presupusul feminicid al unei femei din Martorell ar fi prima crimă sexistă a 2022. Ministerul Egalității și Feminismului a transmis condoleanțe familiei și mediului în care femeia ucisă, precum și tot sprijinul Consiliului Local în respingerea feminicidului. „Regretăm profund acest feminicid, care continuă să evidențieze gravitatea și cruzimea violenței de gen” , a declarat consilierul Tània Verge Mestre. Ministerul a activat protocolul de acțiune împotriva feminicidului și a pus la dispoziția municipalității și mediului femeii ucise serviciile rețelei de violențe sexiste.

În această după-amiază a avut loc un miting. la Martorell, convocată de Consiliul Local și Colectivul Feminist al orașului, unde a fost un minut de reculegere pentru a condamna presupusul feminicid. La miting au fost prezenți ministrul Egalității și Feminismului, Tània Verge Mestre; primarul din Martorell, Xavier Fonollosa Comas; secretarul Feminismelor, Montserrat Pineda Lorenzo; directorul general pentru Eradicarea Violenței de Gen, Laia Rosich Solé, și Victòria Castellanos, consilierul Zonei Femeilor Baix Llobregat. Consiliul a declarat trei zile de doliu.

primul ordin ” a declarat ministrul Virgin în timpul mitingului de după-amiază de la Martorell, în respingerea acestei noi crime . Și de aceea, a adăugat el, „din administrații lucrăm neobosit și investim mai multe resurse ca niciodată pentru eradicarea violenței sexiste în timp ce dorim să transmitem mesajul tuturor femeilor care nu sunt singure atunci când suferă o situație. de violență ”. La rândul său, primarul orașului Martorell, Xavier Fonollosa Comas, a deplâns presupusul feminicid și a exprimat „necesitatea de a avea toleranță zero față de orice atitudine sexistă și față de feminicid, în special din partea administrațiilor” .

De când 2012 a existat 101 feminicidul în Catalonia, cifră care arată că „feminicidul nu este un act izolat, ci o consecință a unei structuri sociale bazate pe controlul asupra femeilor și violența sexistă care se exercită împotriva lor”, a remarcat ministrul Egalității și Feminismului, Tània Verge Mestre.

Faptele s-au petrecut în această dimineață când polițiștii locali au găsit cadavrul femeie la casa familiei. Presupusul criminal a fost deja dus în judecată.

Apeluri împotriva violenței sexiste

Instituțiile ne reamintesc că toate femeile care se află în situație de violență de gen au acces la serviciile rețelei specializate de Servicii de Intervenție Specializate (SIE).

) În plus, toate femeile care consideră că se confruntă cu o situație de violență de gen au la dispoziție numărul de telefon 900900120 . 112, un serviciu gratuit, confidențial și funcțional 24 ore pe zi, 365 din an. Puteți contacta acest serviciu și prin e-mail 900900120 @ gencat.cat. Puteți accesa alte servicii pentru femeile care suferă de violență de gen aici. Și în caz de urgență, puteți apela și 112, un telefon gratuit, fără urmă.

Sursa: Consilier Virgin: „Asigurarea dreptului femeilor de a trăi libere de violența de gen este o problemă de țară „