Ministrul Mas Guix în timpul audierii din Parlament Ministrul Economiei și Finanțe , Natàlia Mas Guix, a insistat astăzi în Parlament că bugetele pentru vor permite Generalitati „ridicați plafonul de investiții și cheltuieli și contați imediat pe 3.03 milioane de euro mai mult decât 2022”. Potrivit lui Mas Guix, bugetele „sunt cel mai puternic instrument pe care îl are un guvern pentru a implementa transformări și acțiuni care servesc la promovarea creșterii economice, dar, mai presus de toate, la asigurarea bunăstării. a tuturor cetățenilor”

. De aceea, el a descris ca fiind „indispensabil” să aibă conturi actualizate ajustate la are nevoie de contextul economic actual, pentru că „în spatele fiecărei cifre și a fiecărui element bugetar investim în cel mai bun bun pe care îl are această țară: oamenii săi”, a afirmat el. În acest sens, consilierul a făcut a „apel la responsabilitate, angajament și eforturi comune”

tuturor grupurilor parlamentare pentru a ajunge la „acord favorabil și necesar pentru societatea catalană în ansamblul său”

. Și ea și-a dat dovadă de încredere în a putea face acest lucru, exprimând în același timp un anumit scepticism: „Mi-ar fi greu să înțeleg că grupurile care au făcut parte din fundamentele lor, acum să scăpăm de ele”

. Mas Guix a făcut aceste declarații în timpul unui răspuns la o întrebare din Camera Catalană. Evitați reducerile de impozite pe scară largă Într-o a doua întrebare privind impozitarea, ministrul a asigurat că, în fața scenariului economic actual, scopul Guvernului Catalan este de a îmbunătăți și crește capacitatea fiscală a Generalitati, „ să ducă la îndeplinire politicile publice de care are nevoie Catalonia”

. Pentru Mas Guix, acum „ nu este momentul să facem reduceri de taxe pe scară largă care implică reducerea serviciilor publice”, în conformitate cu ceea ce apără organizațiile internaționale precum FMI, OCDE sau Comisia Europeană, „ pentru că beneficiază foarte puțin și puțini, care de obicei nu sunt cel mai vulnerabil”.Ca el a explicat cel mai înalt responsabil pentru finanțele publice ale Generalitati, îmbătrânirea populației, schimbările climatice și tensiunile geopolitice vor duce la o creștere structurală a investițiilor și a cheltuielilor publice în domenii precum sănătatea sau politica industrială, printre altele. „ Din efortul public de cheltuieli și din revizuirea sa continuă, putem ajuta cel mai mult societatea noastră să avanseze și să corecteze inegalitățile ” și în acest fel ” vom putea împinge spre transformarea modelului productiv întărind în același timp pilonii statului bunăstării” a conchis ministrul. Sursa: Consilier Mas Guix: „Bugetele ne va permite să avem imediat 3. 03 milioane de euro mai mult decât anul trecut”