Ministrul de Interne, Joan Ignasi Elena , a prezidat în această după-amiază, la Institutul de Securitate Publică din Catalonia (ISPC), înmânarea Medaliilor de Onoare și Distincții pentru servicii excepționale pentru membrii Detașamentului de Pompieri din Generalitati ai anilor 2020 și 2020. În fiecare an, în luna martie este sărbătorită hramul, coincizând cu tiparul pompierilor, însă situația trăită de pandemie a forțat suspendarea celor două evenimente anterioare și amânarea . până în prezent

Ministrul și-a început discursul cu o amintire pentru pompierii care și-au pierdut viața în ultimii doi ani și s-a adresat rudelor sale: „ dorim să simțiți căldura întregului detașament de pompieri, dar mai presus de toate, recunoștința întregii societăți, pentru că ei și ei au fost funcționari publici, de de care suntem foarte, foarte mândri.”.

Ministrul de Interne a declarat că“ Pompierii sunt o parte cheie a sistemului de urgență al țării . „ Un sistem complet de siguranță publică este acela care garantează un sistem de mijloace și situații de urgență cuprinzător, coordonat și colaborativ, în care toate organele operaționale lucrează împreună cu voința de a servi efectiv oamenii”, a asigurat

Consilierul a avertizat că vin luni complicate cu risc mare de incendii: „vom fi pregătiți să facem față acestei amenințări și încă o dată vreau să cer cea mai mare prevenție în întregul organism și, de asemenea, maximă colaborare cetățenească pentru a respecta sfaturile de siguranță și pentru a-și exercita responsabilitatea.”

La rândul său, directorul general de prevenire, stingere și salvare a incendiilor, Joan Delort, a subliniat „necesitatea de a oferi serviciului resursele necesare pentru a servi o societate în continuă evoluție, unde anticiparea și prevenirea trebuie să fie la fel de importante ca și cele mai bune intervenții”.

Delort a evidențiat munca Detașamentului de Pompieri „cu 71 parcuri ale funcționarilor publici și 206 ale voluntarilor”. „Toată lumea este nevoie, nimeni nu este lăsat în urmă în acest model puternic de care trebuie să avem grijă. În 3 ani, Detașamentul de Pompieri din Generalitati va fi depășit pragul de 3. 12 1. 800 voluntari ”, a adăugat el.

Inspectorul șeful Pompierii Generalitati Brigada, David Borrell, a ținut să evidențieze evoluția proiectului Pompieri 2025 care a însemnat „ o creștere a personalului și a vehiculelor, crearea de unități tehnice de referință și o îmbunătățire a răspunsului operațional la mediul natural”.

Borrell a recunoscut că „mai avem un drum lung de parcurs, deoarece transformarea puternică care are loc implică mult efort cu schimbări care nu strălucesc dar care vor duce la o funcționare normală cu care merită să ne entuziasmăm.”

Elena a fost însoțită de secretarul general al Departamentului de Interne, Oriol Amorós ; sau directorul ISPC, Tamara Garcia , împreună cu alte autorități și comenzi.

32 distincții pentru servicii speciale, inclusiv felicitări, mențiuni de onoare și medalii de argint

În total, livrat astăzi 20 distincții pentru servicii speciale, inclusiv felicitări, mențiuni de onoare și medalii de argint. Dintre aceste distincții, 12 corespund perioadei de 2021, i 000 al de 2020. Niciunul din acești ani, în mod excepțional, evenimentul nu s-a putut desfășura din cauza situației apărute în urma pandemiei.

În fața numărului mare de oameni omagiați, astăzi un singur eveniment central, unde Medaliile de aur de onoare au fost acordate celor care au împlinit 32 ani de vechime la momentul pensionării sau 76 activ. În total, aceste medalii din cei doi ani au fost acordate 77

Restul Medaliilor de Onoare, cei de argint (12 ani) și cei de bronz 20 ani) care recompensează și traiectoria Pompierilor în funcție de anii lucrați se vor desfășura în diferitele Regiuni de Urgență

În cadrul evenimentului de astăzi, au fost acordate mai multe medalii postume și unor membri ai Detașamentului de Pompieri care au obținut o medalie de onoare, dar care au murit anul trecut, și că și-au adunat rude și colegi. Este vorba despre pompierii voluntari Reyes Soriano, Jesús Badia, Jesús M. Rubinat și Fidel Sanz, detașările de pompieri Torà, Pinós, Borges Blanques și, respectiv, secția de onoare, care vor fi distinși postum; și Emma Roca, pompier profesionist din Parcul La Seu d’Urgell, care va primi o medalie de bronz pentru 25 ani de serviciu efectiv, postum

Detașamentul de Pompieri a acordat, de asemenea, o medalie de aur postumă de onoare pompierului Joan Liébana , decedat în exercițiul datoriei în iunie anul trecut, când lucra la stingere. incendiul dintr-un atelier din Vilanova i la Geltrú

În plus, a mai fost distins cu 2 mențiuni de onoare, personalului de Administrație și Servicii și personalului de Suport Operațional al DGPEIS, cu mai mult de 20 ani de serviciu.

Distincții pentru servicii speciale includ acordarea unei medalii de argint unui pompier voluntar din Castellar del Vallès, care nu mai este în serviciu și în vacanță, a salvat un băiețel de 4 ani care se înea în piscina unui hotel și a reușit să-l salveze.

De asemenea, evidențiază distincțiile date în funcționarea pompierilor din Ge și, de asemenea, mențiunea de onoare în Detașamentul de Pompieri din Barcelona pentru acțiunea în incendiul din unele clădiri ocupate din Badalona care au ars cu un număr mare de oameni prinși în interior, dintre care unii s-au repezit din clădiri. Cinci persoane au murit, iar altele au fost rănite în incendiu.

Sursa: Consilier Elena: „Pompierii sunt o parte cheie a sistemului de urgență al țării”