Ministrul Științei și Inovării, Diana Morant, a a subliniat că această măsură garantează o mai mare stabilitate în cariera profesională în instituțiile publice din domeniul C&D&I.

Sesiunea plenară a Congresului Deputaților a validat Decretul Regal Lege 8/, din 5 aprilie, care facilitează contractele pe perioadă nedeterminată în instituțiile Sistemului Public de Știință , Tehnologie și Inovare precum universități, centre de cercetare, fundații și consorții.

Concret, acest Regal Decret Lege, promovat de Ministerul Științei și Inovării și Ministerul Universităţilor, introduce o modalitate de contract pe perioadă nedeterminată legată de desfăşurarea activităţilor ştiinţifico-tehnice pentru toate tipurile de personal de cercetare în cadrul unor linii de cercetare definite.

. În timpul discursului său înainte și sesiune plenară, ministrul Științei și Inovării, Diana Morant, a subliniat că acest regulament, care a fost validat în Congres fără voturi împotrivă, garantează o mai mare stabilitate în cariera profesională în instituțiile publice din domeniul C&D+I.

De asemenea, Morant a subliniat că această măsură îi protejează pe cercetătorii și cercetătorii și personalul tehnic și de management care astăzi înlănțuiește contractele temporare. Se evită, de asemenea, paralizarea contractelor de muncă în Sistemul Public de Știință, Tehnologie și Inovare.

Figura contractuală prevăzută în Decretul Regal Lege cuprinde singularitățile a sistemului C&D&I și nu este supusă limitelor ofertei publice de angajare sau ale ratelor de înlocuire.

În plus, aceste contracte pe durată nedeterminată, aliniate odată cu reforma muncii, nu vor necesita autorizație prealabilă dacă finanțarea acestora este externă sau provine din apeluri competitive. În cazul în care grupul de cercetare continuă cu finanțare, contractele pot fi prelungite fără a fi nevoie de un nou contract.

În discursul său, Morant a mai spus a reamintit că acest Decret Regal Lege permite avansarea modalității de contract pe perioadă nedeterminată care era deja avută în vedere în proiectul de reformă a Legii Științei, Tehnologiei și Inovării, aflat în prezent în proces parlamentar.

Mai multe informații Galerie foto pe Flickr a Ministerului Știință și inovație Sursa: Guvernul Spaniei – Congresul validează Regatul Dec contestare Legea care facilitează contractele pe perioadă nedeterminată în Sistemul Public de Știință, Tehnologie și Inovare280422