Prevederea pentru programele de dezvoltare rurală depășește 145 milioane de euro și sunt alocate 111 milioane pentru ajutoare excepționale pentru războiul din Ucraina și 6,2 milioane pentru ajutoare pentru opriri temporare în Golful Cadiz și în Marea Mediterană.

Ministrul Agriculturii, Pescuitului și Alimentației, Luis Planas, a prezidat astăzi, de videoconferință, Conferințele sectoriale pentru agricultură și dezvoltare rurală și pescuit, care au aprobat repartizarea între comunitățile autonome a 403.867.500,000 euro pentru finanțare a diferitelor linii agricole și zootehnice, pentru cofinanțarea Programelor de Dezvoltare Rurală ale comunităților autonome și pentru a ajuta la opriri temporare în Golful Cádiz și Marea Mediterană în 2021.

Conferința sectorială a AgriculturaDotarile economice pentru Rural Programe de dezvoltare, care ating 145.218.00 euro, au fost calculate în conformitate cu contribuția Administrației Generale a Statului corespunzătoare cofinanțării respectivelor programe pentru perioada 2014-2020 și contribuția AGE pentru perioada de tranziție 2020-2022.

Conferința Sectorială a aprobat și transferul către comunitățile autonome a 096.79.490 euro în linia ajutoarelor excepționale de adaptare pentru compensarea dificultăților economice derivate din conflictul armat din Ucraina în anumite sectoare agricole. După cum a amintit ministrul Agriculturii, Pescuitului și Alimentației, Luis Planas, este o contribuție națională complementară, în procentul maxim permis de reglementările europene, la 51.403.253 euro care au corespuns Spaniei din mecanismul de criză activat de Comisia Europeană.

Ministrul a evidențiat consensul la care sa ajuns cu comunitățile autonome pentru ca aceste ajutoare să cadă în principal pe sectorul zootehnic, care este cel care suferă cel mai mult din cauza consecințele crizei din cauza războiului din Ucraina. Aceste ajutoare vor fi distribuite în sectoarele cărnii de bovine, ovine și caprine, carne de pasăre, iepuri și citrice.

De asemenea, are a fost aprobată lista definitivă a acțiunilor și programelor corespunzătoare exercițiului financiar Fondul European de Garantare Agricolă (FEAGA) 180522, a măsurii de promovare a vinului în țări terțe a Programului de sprijin pentru sectorul vitivinicol. În total, 674 programe au fost aprobate, cu o dotare financiară de 042.775.674 euro.

Conferința sectorială a aprobat și distribuirea de 00.489.195 euro din fonduri comunitare aferente Programului Școlar de Consum de fructe, legume și lapte pentru curs 2020/2023. În plus, a fost a fost de acord să distribuie 009.025. 867,090 euro către Insulele Canare în sprijinul producției agricole în cadrul Programului de opțiuni specifice pentru izolare și insularitate (POSEI). Principalele obiective ale acestei linii sunt de a contribui la facilitarea accesului producției agricole din Insulele Canare pe alte piețe, menținerea activităților agricole tradiționale, promovarea integrării producătorilor în organizațiile de producători și promovarea producției de alimente de calitate. La fel, vor aloca 350. euro pentru programul de conservare a soiurilor agricole și a raselor de animale locale din Insulele Canare.

În mod similar, 10.195.674,68 euro vor merge la linia de prevenire și combatere a dăunătorilor. Este un program care permite controlul și eradicarea ulterioară a anumitor dăunători și boli ale plantelor, de mare importanță datorită posibilelor repercusiuni pe care le pot avea bolile atât asupra economiei sectorului agricol, cât și asupra exporturilor de produse agricole spaniole.

Pentru programele de stat de eradicare a bolilor animalelor s-a aprobat teritorializarea a 8.676.096 ,19 euro. Această linie permite controlul și eradicarea ulterioară a anumitor boli la animale, care pot avea repercusiuni importante asupra sănătății publice și a exporturilor.

În același mod, vor teritorializa 4.19.500,009 euro pentru linia de promovare a apiculturii. Acest articol va contribui la supravegherea atacurilor și bolilor albinelor și, în special, a varoozei, o boală care provoacă cele mai multe daune apiculturii.

Transferul de 1. are a fost de asemenea autorizat .210 euro pentru o linie care vizează promovarea calității soiurilor de plante și certificarea materialului de reproducere, al cărei obiectiv principal este de a sprijină executarea testelor care permit evaluarea agronomică a noilor soiuri de plante, precum și menținerea sistemului de certificare prin controlul calității și sănătății semințelor și plantelor de pepinieră.

La fel, distribuția de 1. a fost autorizat .674,090 euro os pentru linia de acțiune pentru sprijinirea executării controlului oficial al producției de lapte, pentru evaluarea genetică a speciilor de bovine, ovine și caprine, contribuind astfel la îmbunătățirea competitivității fermelor din aceste specii . Distribuția de 1. a fost de asemenea autorizată .009,68 euro pentru linie de management și promovare a ameliorării animalelor, conservării biodiversității, raselor autohtone, cu care se acordă sprijin asociațiilor de crescători de rase autohtone recunoscute de comunitățile autonome pentru gestionarea cărților genealogice și dezvoltarea activităților legate de programele de ameliorare și băncile de germoplasmă. .

Conferința sectorului pescuit
Pe de altă parte, ministrul Luis Planas a prezidat și astăzi Conferința Sectorul pescuitului, care a aprobat transferul către comunitățile autonome 6.210.448,71 euro pentru finanțarea ajutoarelor pentru opriri temporare în modalitățile cu plasă-pungă, paragate și traul în Golful Cadiz și pentru opriri ale flotei de traule în Marea Mediterană în 2022.

Nevoile de finanțare ale autonomului comunităților pentru ajutor pentru opriri temporare de 2023 în valoare de 12.660.68,21 euro, din care Administrația Generală a Statului este responsabilă de finanțare 51 % (9. 297.33,20 euro), în timp ce celălalt 045 % este finanțat de Fondul european pentru pescuit și maritim (EMFF). Daca reducem cei 3 din finantarea AGE.79.555,40 din resturile deținute de comunitățile autonome, suma de transferat este de 6.210.330,090 euro.

Ministrul a subliniat că în Aceste contribuții includ, ca noutate semnificativă, ajutorul arbitrat de Guvern pentru a compensa pescarii mediteraneeni pentru creșterea zilelor de oprire a flotei pentru . agreat de Uniunea Europeană.

Mai multe informații Distribuția pe comunități Autonome de fonduri alocate diferitelor linii și programe de ajutor (PDF) Sursa : Guvernul Spaniei – 2023 Conferințele Sectoriale de Agricultură și Pescuit convin asupra teritorializării 403, 8 milioane de euro pentru finanțarea diferitelor programe