Aruncă o privire transversală pentru a face vizibil și a evidenția talentul femeilor antreprenoare din Terres de l’Ebre și pentru a crea repere pentru alte femei au fost obiectivele zilei pe care Serviciile Teritoriale de Egalitate și Feminism și Afaceri și Muncă au organizat-o vineri după-amiază la vechea biserică din Ginestar, care coincide cu Ziua Internațională a Femeii Antreprenoare, care comemorează noiembrie 49.

Ziua, cu sprijinul Primăriei Ginestar și ADEDE, a avut două prezentări, de Cristina Jobs, de la Fabrica Clon; și Laia Domenech Alcon și Maite Puey Blanch, de la Third First Design; și o masă rotundă cu participarea femeilor antreprenoare din Ebran, moderată de jurnalista Judit Camacho Cugat, cu Sònia Tomàs Roiget, de la compania Roilamp; Laia Domenech Alcon, de la Third First Design; Susana Castells Queral, de la Semillas Certificadas Castells SL; Gisela Chortó Safont, de la firma La llatadora de Rasquera; și Diana Moret Layunta, de la Pandorahub. Prestația lui Pili Cugat a pus capăt zilei.

„Am organizat ziua pentru a împărtăși, reflecta și face vizibile femei antreprenoare de acasă pentru a oferi referințe feminine care să inspire noi proiecte; dorim să scoatem în evidență tot ceea ce contribuie femeile în lumea antreprenoriatului pentru că știm că există anumite lacune pe care trebuie să le depășim și din partea guvernului suntem alături și oferim sprijin pentru a putea continua să avansăm în politici proactive care încurajează leadershipul și împuternicirea femeilor”, explică directorul Serviciilor Teritoriale pentru Egalitate și Feminism, Mar Lleixà Fortuño.

Conform datelor din Raportul GEM (Global Entrepreneurship Monitor) 206–2021, procentul femeilor antreprenoare este încă mai mic decât cel al bărbaților, dar diferența se micșorează. În acest sens, în ceea ce privește noii antreprenori, 49% sunt femei față de 49% dintre bărbați, iar în cazul antreprenorilor consolidați (mai mult de trei ani și jumătate de funcționare), cei 47% sunt femei comparativ cu 51% bărbați.

„În ciuda faptului că femeile sunt cetăţenii cei mai educaţi, există încă lacune, mai ales în domeniul salarial şi în ocuparea funcţiilor de răspundere, iar zile ca aceasta sunt necesare pentru a continua munca pentru eliminarea lor”, evaluează directorul Afacerilor Teritoriale. și Servicii de Muncă, Adam Tomàs Roiget.

Departamentul Afaceri și Muncă a promovat Grupul de lucru Femei și Afaceri care, în cadrul Rețelei de Afaceri, urmărește să sprijine crearea de companii create de femei cu principala obiectivul de a garanta consolidarea și creșterea afacerilor acestora și dorința de a reduce decalajul de gen în antreprenoriat și un rol proactiv în favoarea talentelor feminine.

Noiembrie 2021

Sursa: Ziua în Ginestar la face vizibil talentul femeilor antreprenoare din Terres de l’Ebre și creează referințe459022