La cârma comisiei extraordinare care, după dizolvarea consiliului municipal din Castellammare di Stabia pentru infiltrarea crimei organizate, va gestiona municipalitatea timp de 18 luni , prefectul Raffaele Cannizzaro este sigur că conducerea comisarului va grăbi procedurile în derulare înainte de dizolvare și va avea efecte generale pozitive asupra treburilor publice locale.

Prima decizie care urmează să fie adoptată, explică el în interviul publicat astăzi în ziarul Il Mattino-Napoli, „va viza un proiect cheie pentru un cartier foarte degradat precum Savorito”, pentru care „Ministerul Infrastructurii a pus la dispoziție 15 milioane de fonduri PinQua (Programul National pentru calitatea vietii) nu doar pentru renovarea infrastructurilor ci si pentru locuinte: stim ca este doar o treime din ceea ce ar fi nevoie. Dar ne vom asigura că lucrarea avansează”.

„Obiectivul primordial va fi ordinea și securitatea, cu restabilirea supravegherii video”, continuă prefectul Cannizzaro, iar apoi se tratează „patologiile” care au dus la dizolvarea instituției. . Pe masă „vom avea sute de subiecte”, este conștient prefectul, care dă asigurări: „Vom începe tot ce se poate construi, să pună bani publici în stradă va ajuta și economia. Vom încerca să eliminăm tot ceea ce a comprimat realitatea socială și economică.”

La întrebarea ce trebuie făcut pentru ca o administrație publică să se elibereze odată pentru totdeauna de infiltrarea mafiei, comisarul prefector răspunde: „Este clar că în primul rând trebuie să recreăm condițiile pentru care nu este propus un candidat suspect.”

„Vom face tot ce ne stă în putere”, asigură el, fără a uita că „resta de a face societatea civilă”. În această perspectivă se încadrează o altă problemă importantă pentru administrația comisarului, care este dialogul cu comunitatea locală, cu orașul: «În ce formă și cu cine, cum și când să o facem, vom înțelege după ce ne-am aprofundat cunoștințele. . Dar asta trebuie să fie sigur.”

# Încântat să te cunosc. Evaluați acest site Piazza del Viminale, 1 – Roma

Centrală telefonică (+ 39) 06.

Sursa: lucrează în Castellammare după dizolvare pentru infiltrare penală