Începând de anul acesta Valencia are un nou spațiu estival pentru concerte numit Auditorio Marina Sur, cu o capacitate de până la 20.000 de spectatori. Acesta se situează pe esplanada din noul port sportiv amenajat cu ocazia Cupei Americii în 2007. Acest port numit Marina Real Juan Carlos I se găsește lângă plaja Malvarrosa și are deja multe restaurante, faleze, locuri de joacă pentru copii și discoteci.

Este zona în care se desfășoară și circuitul de formula 1 Valencia Street Circuit. Concertele din Marina Sur încep în iulie cu Joaquin Sabina (pe 22 iulie, cu un preț al biletelor de la 40 la 100 de euro) și continuă cu Iron Maiden (pe 21 august, cu un preț general de 60 de euro) și Chayanne (pe 16 septembrie, 35 de euro biletul).

În luna iulie sunt prevăzute în Marina Real și următoarele activități pentru copii: pe 10 iulie ludoteca sportivă, pe 17 iulie pelo’s party, frizerie creativă pentru copii și pe 24 iulie atelier de circ. Aceste activități se desfășoară în zona de joacă pentru copii, au intrarea gratuită și vor fi între orele 18.30 și 20.30.