– Subliniază că ecosistemul științific din Alicante este un reper în robotică, inteligență artificială și materiale noi

– Arată angajamentul Consellului față de descentralizarea Generalitati în Alicante, pe care el o descrie drept „avansarea autoguvernării”

– Subliniază rolul principal al portului Alicante în transformarea economică și urbană a orașului

– Președintele Generalității a participat la inaugurarea noului președinte al Autorității Portuare din Alicante, Julián López

Alicante.

Președintele Generalității, Ximo Puig, a reafirmat angajamentul Consiliului de a transforma Alicante într-un „culoar mediteranean al inovației”, un motor al cunoașterii și al ocupării forței de muncă de calitate.

Asta a fost declarat în timpul discursului său la inaugurarea președintelui Autorității Portuare din Alicante, Julián López, la care a participat și ministrul politicii teritoriale, lucrărilor publice și mobilității, Arcadi Spania și ministrul inovației, universităților, științei și societății digitale, Carolina Pascual.

În timpul actului, președintele a lăudat faptul că Alicante a devenit un „port de bază pentru talent” al cărui ecosistem științific constituie un reper în robotică, inteligență artificială și materiale noi.

În acest sens, el a subliniat că Valencia și Alicante ocupă în prezent locurile trei, respectiv al patrulea, printre orașele spaniole care atrag cele mai multe investiții în inovare și, ca exemplu în acest sens, Ximo Puig s-a referit la unele inițiative la care se lucrează deja, precum instalarea cablului de conexiune de date submarin; realizarea unei piste de probă pentru vehiculul autonom, în cadrul PERTE-ului autoturismului; precum și noul sediu Digital District din port, care va fi finalizat în perioada 2022.

Pe lângă angajamentul față de inovare, președintele a arătat angajamentul Consellului de a oferi Alicantei o mai mare vizibilitate în cadrul Comunității Valenciane, deoarece, după cum a asigurat, „descentralizarea Generalitati în această capitală este un avans al autoguvernării”. În același mod, el și-a subliniat decizia de a îmbunătăți coeziunea orașului Alicante și a zonei sale metropolitane cu proiecte precum extinderea TRAM, finalizarea Vía Parque sau promovarea zonei de mobilitate Alicante-Elx.

Port de transformare economic și urban

În acest context, șeful Consell a evidențiat rolul principal al portului Alicante în transformarea economică și urbană a orașului prin inițiative sustenabile, cum ar fi noul vas pentru vrac, Parque del Mar și angajamentul său de a recupera spații pentru oraș.

El a asigurat, de asemenea, că portul este un „factor competitiv” care a contribuit ca Alicante să conducă la creșterea ocupării forței de muncă în Comunitatea Valenciană, pe lângă faptul că este cheia recordului de export. regional atins în .

În timpul discursului său, el a apreciat angajamentul față de cooperarea președintelui de până acum al Autorității Portuare din Alicante, Juan Antonio Gisbert, pe care l-a numit „țesător de alianțe” și promotor al portului ca punct de întâlnire între administrații, între activitatea comercială și cetățeni și „între prezentul și viitorul inovator al Alicantei”, și a evidențiat „solvabilitatea, capacitatea de muncă și loialitatea” pe care noul președinte le-a declarat lui Alicante. al portului, Julián López.