#Comunitatea Valenciana –

Ximo Puig oferă Asociației Ibero-Americane de Televiziune Educațională să se alăture „hubului” audiovizual din Ciudad de la Luz

20.06.2022

Ximo Puig oferă Asociației Iberoamericane de Televiziune Educațională...

– Președintele a subliniat că colaborarea Centrului de Formare Profesională proiectat de ATEI ar face posibilă consolidarea spațiului audiovizual care este în curs de înființare la Alicante
– Ximo Puig pune la dispoziția platformei de televiziune educațională și culturală ibero-americană instrumentul Oficiului de Film al Comunității Valenciane, care va fi înființat săptămâna viitoare

Valencia.

Președintele Generalității, Ximo Puig, a oferit Asociației Televiziunilor Educaționale și Culturale Ibero-Americane (ATEI) să se alăture „hubului” audiovizual al Ciudad de la Luz din Alicante.

Președintele a participat la actul de sărbătorire a 30 de ani de la constituirea ATEI, desfășurat la Centrul Cultural La Nau al Universității din Valencia.

Ximo Puig a subliniat că colaborarea Centrului de Formare Profesională proiectată de această platformă ibero-americană ar face posibilă consolidarea „hub” audiovizual care „este în curs de înființare” în Ciudad de la Luz „odată cu sosirea al Academiei Euronews și cu prognoza de a primi peste 200 de producții în următorii ani”.

Din acest motiv, a pus la dispoziția acestei asociații de posturi de televiziune educaționale și culturale instrumentul Oficiului de Film al Comunității Valenciane, care, după cum este specificat, va fi înființat săptămâna viitoare.

Președintele a indicat că asociația ibero-americană care grupează televiziunile educaționale a reușit să treacă granițele cu umanismul său, pentru că „a înțeles contactul dintre culturi ca pe o bogăție de potențial enorm”.

După cum a subliniat el, dintr-o concepție „de pionierat” a comunicării globale, ATEI a unit peste 90 de instituții asociate și un public format din 82 de milioane de oameni care ar putea alcătui a treia țară ca populație din America de Sud.

Șeful Consellului a susținut întărirea legăturilor cu America Latină într-un moment în care „lumea se confruntă cu provocări globale: urgența climatică, creșterea populismului și inegalități noi și vechi”.

Aceste provocări „este mai bine să le abordăm cu cei doi piloni” pe care îi reprezintă asociația televiziunilor educaționale de limbă spaniolă și care sunt „un far de perspectivă umanistă și o punte care unește societățile”. Pentru a face acest lucru, după cum a adăugat el, el folosește „cel mai valoros material pentru a transforma o societate: educație, știință și cultură”.

Sursa: Ximo Puig oferă Asociației Ibero-Americane de Televiziune Educațională să se alăture „hubului” audiovizual al Ciudad de la Lu…