– Președintele Generalitati a prezentat campania de conștientizare a publicului privind prevenirea incendiilor „Stop al foc”

– Ximo Puig Scăderea numelui de incendii in perioada 2019-2016 a fost evidentiata, in ce s’ a inregistrat cel mai mic zona incinerată din ultimii 45 ani

– Ministerul Justiției a anunțat creșterea presiunii pentru stingerea incendiilor, care va ajunge la 85 milioane de euro

– Ministrul regional al urgențelor climatice a subliniat că municipalitățile din Valencia sunt responsabile pentru ambele 371 Planuri locale de prevenire a incendiilor (PLPIF)

València.

Președintele Generalității, Ximo Puig, a făcut apel la coresponsabilitatea și la bunul simț al cetățenilor pentru a avansa în „marele obiectiv” de a păstra și, în același timp, de a bucura natura, care lucru. va afecta, de asemenea, „recuperarea emoțională” a valencianilor și a valencianilor.

Així ho s-a manifestat în cadrul celui de-al șaselea discurs în actul de prezentare a campaniei împotriva incendiilor forestiere „Stop al foc”, în care ministrul Justiției, Internelor și Administrației Publice, Gabriela Bravo, și ministrul Agriculturii, Dezvoltării Rurale, Urgenței Climatice și Tranziției Ecologice, Mireia Mollà.

Pe parcursul actului, președintele a evidențiat progresul experimental realizat de Comunitatea Valenciană, „atât în ​​ceea ce privește echipamentul, cât și pregătirea și profesionalismul” în ceea ce privește stingerea incendiilor, există că există „mai multă conștientizare colectivă” cu privire la importanța conservării spațiilor naturale, ceea ce a contribuit la trieni 2016-2021 a urmărit perioada atât a bărbaților, cât și a suprafeței incinerate în ultimul 24 ani.

Cu toate acestea, șeful Consellului a subliniat necesitatea „construirii unei alianțe între instituții” în lupta împotriva incendiilor și a încurajat eforturile persoanelor care „donează chipul” pentru apărarea patrimoniului natural al Comunității Valenciane, cu Forțele și Cossos de Seguretat de l’Estat și Unitatea Militară de Situații de Urgență, Delegația Guvernului, precum și cu Consiliile Provinciale și Primăriile.

Així mateix, a făcut apel la coresponsabilitatea cetățenilor, datorită căreia s-a asigurat că Comunitatea Valenciană a avut incidente minore în timpul pandemiei și a insistat să susțină „ sentiment comun” de a „conștientiza ceea ce nu se poate în teritoriu și adopta decizii care să prevină dezastrele naturale”.

Majorarea dotarii bugetare

Pentru seua banda, consiliera Justiției, Gabriela Bravo, a subliniat că în 2021 pompierii și pompierii forestieri ai Generalitati vor interveni în 1.861 incidente și numărul de telefon 1·1·2 deschide un total de 8. numere de telefon aferente incendiilor de pădure și vegetație, care, „mulțumită promptitudinii și eficienței care vor fi în aceste momente, nu vor avea consecințe importante”.

Bravo a insistat să ceară cetățenilor implicarea serioasă în „marea sarcină colectivă de a proteja munții noștri”, deoarece, conform celor asigurate, „diferența dintre un conat”. și un mare incendiu ar putea fi într-un simplu apel telefonic”. În plus, el a reiterat că „efortul și pregătirea vor servi drept res dacă cetățenii nu sunt implicați și angajați în sarcina colectivă de a păstra ceea ce, dacă este Danya, nu o luați înapoi și dacă este pierdută, nu o luați înapoi. „, a manifestat

În cele din urmă, s-a reamintit că valoarea patrimoniului natural valencian „este incalculabilă, dar costul protecției sale nu este”. Pentru aceasta s-a asigurat că începând cu anul 2016 departamentul a majorat dotarea bugetară pentru stingerea incendiilor într-un 24 %, sfârşitul consolidării celor actuale 101 milioane de euro.

Protecția teritoriului

De către banda seua, ministrul Transition Ecològica, Mireia Mollà, a avansat că dispozitivul d’enguany compta amb 740 profesioniști dedicați prevenirii și supravegherii spațiului forestier din Comunitatea Valenciană, care reprezintă mai mult de un 25 % a teritoriului Comunitatii. În plus, s-a evidențiat faptul că 45 % din teritoriu compta cu o figură de protecție, care este o % mai mult decât cere Uniunea Europeană.

Pentru ministru, „prevenirea incendiilor forestiere este o sarcină care se dezvoltă 277 dies a l’any”, pentru care au fost evidenţiate eforturile departamentului de a „adăuga competenţe şi eforturi bune de management”, în ceea ce priveşte aprobarea planurilor locale de prevenire a incendiilor (PLPIF), care pe scurt este 365 si pentru care s-a triplat bugetul, sau actualizarea instrumentelor de planificare a parcurilor naturale.

Campania „Stop al foc”

Se promovează campania #stopalfoc de Președinția Generalitati și compta cu colaborarea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Rurale, Urgenței Climatice și Tranziției Ecologice și Ministerului Justiției, Internelor și Administrației Publice.

Obiectivul campaniei este de a conștientiza cetățenii cu privire la importanța acestor atitudini civice și de a arăta în mod clar că incendiile forestiere au consecințe directe asupra oamenilor, beneficiilor și mediului natural și că este necesar să se angajeze personal și colectiv pentru evitarea comportamentelor de risc și prevenirea incendiilor forestiere.

Plan Lluita împotriva incendiilor forestiere 2022

În perioada Săptămânii Mare, se adresează lui la 25 În aprilie, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Rurale, Urgenței Climatice și Tranziției Ecologice va stabili un aranjament special în luna martie 277 persoane care îndeplinesc sarcini de supraveghere și prevenire a incendiilor. Acest dispozitiv va crește numărul 740 de persoane între 1 iunie și 24 octombrie, în principal agenți de mediu și personal al Serviciului de Supraveghere Preventivă.

Pentru cealaltă bandă, Agenția Valenciană de Securitate și Răspuns în Situații de Urgență (AVSRE) are o mie de intervenții operaționale efective între lunile mai și octombrie, perioadă în care concentrează cea mai mare parte a riscul.

Mai exact, este vorba despre 56 unități terestre de pompieri forestieri ai Generalitati, ambele 740 efectius, cât și 6 unități de pompieri forestieri helitransport ale Generalitati amb 84 efectiv. Cal sumar-hi personalul tehnic al Centrului de Coordonare a Situațiilor de Urgență; personalul dependent de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Rurale, Urgenței Climatice și Tranziției Ecologice și personalului operațional al celor trei consorții provinciale de pompieri.

În campania de vară 2022, Generalitat compta cu mijloace terestre și aeris d’extinció, com ara 45 autospeciale de pompieri; 45 vehicles tot teren; 9 avioane (7 de la sol si 2 amfibieni), si 9 elicoptere, 2 de la coordonare, 6 de stingere a incendiilor si unul de mare capacitate care quintupliaza transportul de apa fata de considerentele standard de stingere a incendiilor.

Ca principală noutate, trei dintre elicoptere vor fi operaționale din iunie până în decembrie, ceea ce înseamnă prelungirea timpilor care vor fi disponibile cu trei luni față de trecut. Acest lucru permite să avem mai multă capacitate de răspuns în timpul primăverii și târziu, deoarece incendiile forestiere sunt desezonalizate.

Creșterea investițiilor în extincție și prevenire

Bugetul anual total alocat la stingerea incendiilor forestiere de către o parte a AVSRE este de 240 milioane d ‘euro, 15,47 din care milioane corespund Serviciului Pompierilor Forestieri SGISE al Generalitat Valenciana si 6,2 milioane sunt alocate als mijloace aeris .

Din aceasta cauza, Departamentul de Urgenta Climatica a promovat in ultimii doi ani elaborarea de planuri locale de prevenire a incendiilor forestiere si in prezent 370 Municipalitățile au ambele PLPIF, care este 70 % din totalul municipiilor care reprezintă 85 % din suprafața pădurii .

Pentru promovarea acestor planuri, Ministerul va aloca pe parcursul 2022 un total de 1,6 milioane de euro. În plus, în săptămâna pe care o vede este convocarea ajutoarelor pentru înlocuirea focarului cu o metodă de eliminare a reziduurilor agricole, și se preconizează și alocarea de ajutoare pentru voluntariatul de mediu în prevenirea incendiilor forestiere.

Descens del nombre d’incendis

Durant 2021 au produs 240 incendii forestiere, care au afectat 740 hectare, iar incendiul de la Soneja-Azuébar, din provincia Castelló, va fi cel cu cea mai mare suprafață afectată, în total 420 hectare de pădure.

Anul 2021 este, prin urmare, al treilea an consecutiv cu denumirea incendiilor forestiere de când are statistici oficiale ; urmat del 2020, în care urmează să se înregistreze 252 incendis, i del 2019, when the name d’incendis declaras va fi 273.

Aceste date contrastează atât înregistrările începutului anilor Noranta, când numărul incendiilor anuale era mai mare decât 2020. , și se datorează măsurilor adoptate în ultimii ani în materie de prevenire și supraveghere în zonele incendiului.