– „Avem obligația să luptăm împotriva populismului devastator care se răspândește, precum corcó, democrația”, a menționat președintele, care consideră că este esențial ca aceasta să ofere „speranță și muncă”

– Subliniază că Europa care are nevoie de cetățenie „este cea care merge către durabilitate, creează asistență socială și favorizează justiția socială și statul bunăstării”

– Președintele avansează că au investit 152 milioane de euro în Planul Ariadna cu scopul de a promova politici pentru als tineri l’Any Europeu de la Joventut

Valența.

Președintele Generalității, Ximo Puig, a subliniat necesitatea revendicării unei Europe progresiste, sociale, corecte și unite în apărarea umaniștilor, civici și democrați. .

Responsabilul Consiliului a confirmat aceste declarații în timpul intervenției în actul Zilei Europei organizat de Generalitat, care a avut loc la Palau de les Comunicacions de Valencia.

Puig a precizat că „cea mai milionară versiune a Europei” presupune „să privesc înainte” și voi întreprinde o „mers hotărât să progreseze”. „Així ho fem des d’aquest Palau de les Comunicacions, o clădire care revendică diferența dintre germanori”, a precizat președintele.

Puig se referă mai mult la motto-ul european „Units en la diversitat” pentru a aminti că, tocmai, atât această premisă se va naște în acest palat în 1922, fa 100 ani. „La acea vreme, Europa a ieșit din Primul Război Mondial; era un continent plin de cicatrici care avea desitjos de pau și guvernare multilaterală și acesta este și răspunsul comunității la războiul din Ucraina, un război care a durat pentru totdeauna în fața segle passat și a continentului european”, a spus.

De aceea, s-a indicat că Europa care se sărbătorește pe 9 mai este „Europa solidară care ajută refugiații ucraineni, Europa progresistă care promovează egalitatea reală între cadouri și case. , Europa socială care se alătură deute și depășește împreună pandemia și Europa corectă care intervine pe piața energiei și protejează familiile”.

Puig a încurajat mai mult să lupte cu „antipolitica”, deoarece, după cum și-a amintit, „nu a putut trăi pentru totdeauna” și este necesar să lupte pentru libertăți fiecare zi. „Avem obligația să luptăm împotriva populismului devastator care răspândește, precum corcó, democrația”, a apărat președintele, care consideră esențial să oferim „speranță și muncă” și să fugim de „nostalgii false” și de „resemnați”.

În plus, s-a subliniat că Europa care are nevoie de cetățenie „este cea care merge către durabilitate, creează asistență socială și favorizează justiția socială și statul bunăstării”, am menționat că proiecte precum gigafabrica Volkswagen din Sagunt astfel exemplifica.

Președintele a reamintit și că acesta 2022 celebrează Any Europeu de la Joventut și a remarcat că „ look-ul tânăr reprezintă , mai bine decât cap altra, societatea respectului pentru secolul XXI”. A făcut al·ludiu, în acest sens, la comportamentul exemplar al populației tinere din Valencia în timpul pandemiei, la participarea ridicată la sarcini de voluntariat și, de asemenea, a contribuit la faptul că Comunitatea Valenciană conduce donarea de sânge.

De aceea, el a susținut că societatea are „dubla responsabilitate” care funcționează atât liftul social, cât și liftul generațional, și a stabilit în acest scop Planul Ariadna care a pus la dispoziție. en marxa la Generalitat, un program transversal pentru tineri in care au investit 152 milioane si au fonduri europene.

Sursa: Ximo Puig face apel la o Europă progresistă, socială, echitabilă și unită în apărarea valorilor democratice