– Președintele Generalității a participat la al II-lea Forum Economic Spaniol Treziți-vă Spania!, unde a avut o întâlnire cu CEO-ul Seat

– Subliniază că Generalitat lucrează deja la implementarea urbană a zonei în care va fi instalată fabrica

– Are încredere că Ford va decide să producă cele două noi vehicule electrice ale sale în fabrica din Valencia pe care a descris-o drept „cea mai competitivă din Europa”

València.

Președintele Generalității, Ximo Puig, și-a arătat încredere că înainte La sfârşitul anului se desfăşoară primele „acţiuni la sol” pentru instalarea gigafabricii de baterii din Sagunto.

Asta a fost declarat în timpul participării sale la al II-lea Forum Economic Spaniol Treziți-vă Spania!, organizat de El Español, Invertia și D+I, în care a purtat un dialog cu redactorul revistei D+I, Rafael Navarro.

Președintele a explicat că în cadrul forumului a avut prima întâlnire cu CEO-ul Seat și Cupra, Wayne Griffiths, cu care a convenit asupra unui program de întâlniri pentru a avansa în proiectul companiei. în Sagunto.

De asemenea, acesta a indicat că firma de automobile va prezenta în săptămânile următoare, împreună cu cincizeci de companii asociate proiectului, propunerea sa către PERTE convocată de Minister, și a exprimat speranța sa ca Guvernul Spaniei să ia decizia „cât mai curând posibil”.

În acest sens, el a indicat că Generalitat lucrează deja la implementarea urbană a zonei, precum și în domeniul formării, pentru a transforma o inițiativă în realitate care va înseamnă cea mai mare „schimbare perturbatoare” din Comunitatea Valenciană de la sosirea Ford în 1976.

Președintele a evidențiat munca în echipă desfășurată și „adaptarea la viziunea companiei” pentru promovarea instalării fabricii din Sagunto, care va presupune o investiție de 7.000 milioane, crearea a 3.000 locuri de muncă și o „a doua transformare industrială” a Comunității Valenciane.

Pe de altă parte, șeful Consellului și-a exprimat și încrederea că Ford va decide în sfârșit să producă cele două vehicule electrice noi la fabrica Almussafes, pe care a descris-o drept „ cea mai competitivă din Europa”.

În timpul discursului său, președintele s-a referit la angajamentul Comunității Valenciane față de inițiative „solide” care vor opta pentru alte PERTE precum aerospațiale sau sănătatea, precum și agroalimentarea, un proiect. care va face posibilă digitizarea acestui „sector de bază pentru economia Valenciană” și care, după cum a spus el, „va contribui la consolidarea autonomiei noastre alimentare”.

Acorduri de finanțare și inflație

Pe de altă parte, președintele a a evidențiat angajamentul său pentru dialog și pentru stabilirea de acorduri pe aspecte fundamentale precum reforma finanțării regionale, esențiale pentru garantarea finanțelor comunităților autonome și a serviciilor publice și pentru corectarea deficitului anual al sistemului în ansamblu criptat în aproximativ 16.000 milioane.

La fel, el s-a referit la necesitatea de a ajunge la acorduri pentru stoparea inflației, întrucât a asigurat că „conținerea prețurilor constituie un obiectiv de țară”. În acest sens, el a amintit că Generalitat a adoptat deja decizia de a-și reduce tarifele cu 10% și a aprobat un decret-lege pentru a accelera implementarea surselor regenerabile.