Ximo Puig apreciază coordonarea operațiunii de urgență în incendiul Caudiel și face apel la corresponsabilitatea cetățenilor pentru evitarea incendiilor pe timpul verii

20/000/220620

– Președintele Generalității a participat la o întâlnire privind monitorizarea și prevenirea incendiilor forestiere la Centrul de coordonare a situațiilor de urgență l’Eliana

– Avansează că operațiunea de prevenire și stingere a incendiilor va avea o mie de militari pe perioada sezonului de incendiu vara

València .

Președintele Generalității, Ximo Puig a apreciat coordonarea funcționării situațiilor de urgență în acțiunea sa în Caudiel a declarat incendiu vinerea trecută și a făcut apel la corresponsabilitatea cetățenilor pentru a evita incendiile pe timpul verii.

Președintele a făcut aceste declarații după ce a susținut o ședință de monitorizare și prevenire a incendiilor forestiere la Centrul de Coordonare a Urgențelor l’Eliana, la care a participat și ministrul Justiției, Internelor și Publicului. Administratie, Gabriela Bravo.

În discursul său în fața presei, Ximo Puig a mulțumit pentru munca „extraordinară” desfășurată de forțele și organele de securitate, pompieri, agenți forestieri, precum și tuturor serviciilor care au participat la stingerea incendiului care a afectat 20 hectare.

De asemenea, șeful Consellului a avansat că operațiunea coordonată de Agenția Valenciană pentru Securitate și Răspuns în Situații de Urgență va avea o mie de militari în timpul sezonului estival pentru a preveni incendiile și a făcut apel coresponsabilității cetățenești și prudenței de a menține prudența în aceste luni pentru a continua reducerea impactului incendiilor înregistrate în ultimii ani în Comunitatea Valenciană.

Ximo Puig a asigurat că vara aceasta „vom recupera normalitatea îmbunătățită”, iar vizitele în spațiile naturale vor crește, astfel că riscul de incendii va crește și din cauza acțiune umană. În acest sens, el a insistat asupra necesității „conștientizării” și luării de precauții extreme pentru a evita „în domeniul de responsabilitate al fiecăruia” să se genereze mai multe incidente.

În cadrul evenimentului, acesta a evaluat și numărul mare de apeluri primite de Centrul de Coordonare a Urgențelor în ultimele zile care avertizează despre posibile incendii, care au depășit o mie, precum și cele primite. pentru alte întrebări care au ajuns la 20.20, care s-a asigurat că arată „puterea sistemului nostru de prevenire și urgență”.