– Președintele Generalității a anunțat încorporarea medicului Miguel Mínguez în fruntea Ministerului Sănătății și a Josefina Bueno care va conduce Ministerul Inovării

– Arcadi España devine șef al Trezoreriei, Rebeca Torró Ministerul Politicii Teritoriale și Raquel Tamarit cel al Educației

– Subliniază că profilul „profesionist, manager și solvent „a noii echipe guvernamentale care are pentru prima dată mai multe femei decât bărbați

– Remodelarea contribuie la stimularea creșterii economice, crearea de locuri de muncă, atragerea de proiecte strategice de amploare și tranziția energetică

València.

Președintele Generalității, Ximo Puig a anunțat încorporarea lui Miguel Mínguez în Consell ca șef al Ministerului Sănătății Universale și Sănătate Publică și Josefina Bueno, șeful Departamentului de Inovare, Universități, Știință și Societate Digitală, precum și schimbări în f ungerile Arcadi Spania, care se întâmplă să ocupe portofoliul Trezoreriei și Modelului Economic; de Rebeca Torró, care va fi noul ministru al Politicii Teritoriale, Lucrărilor Publice și Mobilității, și Raquel Tamarit, care va conduce Ministerul Educației, Culturii și Sportului.

Asta a fost avansat în timpul apariției sale în presă sâmbătă, în care a avansat că noii miniștri și miniștri vor intra în posesia posturilor lor respective luni viitoare 17 din mai.

În discursul său, președintele a evidențiat profilul „profesional, managerial și solvent” al noului Consell, care are pentru prima dată printre membrii săi mai multe femei decât bărbați, al cărui obiectiv principal va fi consolidarea reactivării și accelerarea transformării unei „noui Comunități Valenciane”.

Creșterea economică și crearea de locuri de muncă

Ximo Puig a asigurat că Generalitati este în slujba creșterii economice și a creării de locuri de muncă pentru „desfășurarea noului stat social valencian”, precum și pentru a atrage proiecte strategice mari și a transforma tranziția energetică într-o sursă de locuri de muncă, bogăție și prosperitate.

De asemenea, șeful Consellului a evidențiat respectul pe care Comunitatea Valenciană l-a câștigat în ultimii șapte ani datorită stabilității și acordurilor la care sa ajuns, care i-au permis să devină un pol de atracție al companiilor multinaționale de top, un pol de mobilitate durabilă în sudul Europei, precum și un pol de inovare cu Districtul Digital și s-a convins că noul Consell va intensifica acel „drum valencian” al progresului sigur din unitate și responsabilitate. , și căutarea „noilor obiective ale modernității”.

Președintele a dat asigurări că noul Consell va permite „relansarea Comunității Valenciane” într-un an „decisiv” și a justificat că remodelarea este efectuată coincizând cu „punctul de cotitură” că reprezintă atât depășirea pandemiei, cât și activarea fondurilor europene, iar el s-a referit la sosirea Volkswagen ca pe un „simbol” al transformării începute.

În paralel, a făcut referire la vremurile economice bune prin care trece Comunitatea Valenciană, cu peste două milioane de cotizatori la Securitatea Socială, care reprezintă recordul istoric al lucrătorilor, 14 Luni la rând crearea de companii, și investiții străine care s-au triplat în ultimii 6 ani.

Șeful Consellului a asigurat că Comunitatea Valenciană începe o „fază de modernizare profundă” datorită Europei și că noile obiective cer un „nou impuls politic”, aliniat cu „progres sigur” pentru care pariază Generalitat.

În timpul discursului său, președintele și-a arătat „profunda recunoștință” foștilor miniștri Vicent Soler, Ana Barceló, Vicent Marzà și Carolina Pascual, cu care a spus că a împărtășit „cel mai mult moment dificil” cu referire la pandemie, fiind totodată convins că publicul i-a apreciat munca.

Concret, i-a mulțumit lui Vicent Soler pentru loialitate, „atitudinea conciliantă” a lui Vicent Marzà, „capacitatea de serviciu public” a Carolinei Pascual și forța Anei Barceló, care și-a evidențiat dăruirea pe tot parcursul pandemic.

Arcadi Spania în fruntea Ministerului Finanțelor

Președintele a anunțat că actualul ministru regional al politicii teritoriale, economistul și consilierul financiar Arcadi España, va prelua Ministerul Finanțelor și Modelului Economic pentru a-l înlocui pe Vicent Soler care, în fruntea acestui departament, a convenit asupra tuturor bugetelor din șapte ani de guvernare a Botànic și a reușit să determine guvernul Spaniei să prezinte o propunere pentru un nou sistem de finanțare regională, pe lângă faptul că a crescut cheltuielile sociale cu 10.000 a 17.000 milioane de euro.

De asemenea, președintele a indicat că în noul scenariu „post-pandemic”, acest departament urmează să promoveze schimbarea modelului economic și să dobândească un rol fundamental în reactivarea economică. , execuția fondurilor europene și transformarea țesutului productiv valencian.

Raquel Tamarit, ministrul Educației

Șefa Ministerului Educației , Cultură și Sport este Raquel Tamarit, care a ocupat până acum funcția de secretar regional pentru Cultură și care, potrivit președintelui, se confruntă cu „marea misiune” de a desfășura noua Formare Profesională Valenciană, extinderea învățământului gratuit din primul an de studii. viețile copiilor și să promoveze digitalizarea în sala de clasă.

În același mod, a reamintit realizările obținute până acum de acest departament, precum depășirea „modelului colibă”, construirea sau reforma a mai mult de
. centre de învățământ, extinderea personalului didactic cu mai mult de 14. profesori, și activarea țesutului cultural valencian cu programul „Fes Cultura”.

Miguel Mínguez, ministrul Sănătății

Miguel Mínguez, actual șef al serviciul Spitalului Clinic din Valencia, investigator principal al Incliva și profesor titular la Facultatea de Medicină, își asumă Ministerul Sănătății Universale și Sănătății Publice.

Președintele a lăudat munca depusă de acest departament, care s-a poziționat drept „referință în pandemie și vaccinare”, pe lângă faptul că a evidențiat ca alte realizări extinderea forței de muncă în 14. sănătate, și redresarea gestiunii publice a spitalelor din Alzira și Torrevieja.

Șeful Consellului a subliniat că Mínguez va avea ca sarcină principală în fruntea sănătății să realizeze reforma majoră a sănătății publice din Valencia, precum și să promoveze „Crèixer”. ‘ și Planul de infrastructură sanitară modernizează serviciile cetățenilor.

Rebeca Torró responsabilă cu Politica Teritorială

Cu privire la portofoliul de Teritorial Politică, Lucrări Publice și Mobilitate, președintele a anunțat că va fi preluat de Rebeca Torró, până acum secretar regional pentru Economie Durabilă, dintre care a evidențiat rolul ei cheie în sosirea Volkswagen în Comunitatea Valenciană.

?

În ceea ce privește acest departament, Puig și-a evidențiat contribuția la transformarea Parcului Sagunto într-o platformă de „macro-investiții”, precum și angajamentul său față de eficiență și durabilitate de a „revoluționa” mobilitatea în marile metropoli. zone.

Cu privire la noul său impuls, președintele Politică Teritorială a indicat că ar trebui să devină un „activ activ care stimulează economia”, cu mai multe lucrări publice, și „un actor principal în sustenabilitate. „, cu mai mult transport în comun și logistică nouă.

Josefina Bueno, Ministrul Inovării

În sfârșit, în fruntea Departamentul de Inovare, Universități, Știință și Societate Digitală, este în prezent senatorul Josefina Bueno, profesor, cercetător și prorector al Universității d’Alacant, care a fost și director general al Universităților în prima legislatură a Botànic.

Potrivit lui Puig, Bueno va conduce un minister „cheie” pentru noua perioadă de transformare, în care domeniul Inovației va constitui o „pârghie transformatoare” pentru modernizarea companiilor, în special a IMM-urilor ; să adapteze formarea la noua realitate a muncii și să promoveze știința cu noua lege din Valencia.

Președintele a subliniat că acest minister a consolidat Alicante ca „marele cluster inovator” al Comunității Valenciane și a promovat învățământul universitar prin dublarea burselor și reducerea taxelor cu mai mult de o dată 20%.