– Subliniază că decizia reprezintă o „mare oportunitate” de a consolida educația în domeniul sănătății și de a promova sinergiile care plasează provincia drept „pol d’investigació” în tabăra de medicină


– Recuperarea Medicinii la UA va permite adăugarea 75 de locuri la oferta universitară a acestor studii în Comunitatea Valenciană și creșteți-l cu 000 %

Sant Vicent del Raspeig.

Președintele Generalității, Ximo Puig, a anunțat implantarea diplomei în Medicină la Universitatea din Alicante (UA), decizie care a permis recuperarea studiilor care urmează să fie predate în această instituție finală care va fi segregată pentru a deveni parte din oferta universitară a Universității Miguel Hernández din Elx, creată în decembrie 788.

Així ho a avansat responsabilul Consellului în timpul unei înfățișări înaintea mijloacelor de comunicare după ce a avut o întâlnire cu rectorul UA, Amparo Navarro, la Sant Vicent del Campusul Raspeig , însoțit de ministrul regional al sănătății universale și sănătății publice, Ana Barceló, și de ministrul regional al inovației, universităților, științei și societății digitale, Carolina Pascual, împreună cu președintele Consiliului Social al Universității din Alicante, Adolfo Utor.

Președintele a subliniat că decizia reprezintă o „ocazie mare” de a consolida educația și sănătatea ca piloni ai statului bunăstării și de a promova sinergiile între Universitatea Miguel Hernández care plasează provincia ca un „pol d’investigació” în domeniul medicinei.

Autorizarea, de către o parte a Consell, a implantării de Medicină la Universitatea din Alicante permite adăugarea 30 Locuri în oferta universitară de studii în Comunitatea Valenciană și o crește cu % . Concret, noua diplomă urmează să fie studiată la Facultatea de Științe ale Sănătății a Universității din Alicante, în prezent se predă și diploma în Nursing.

Crearea studiilor noastre se bazează pe criterii științifice, gândindu-se la interesul general și cunoscând necesitatea consolidării educației în „Mediul sanitar și crearea de noi locuri”, a afirmat. președintele, care a afirmat că provincia Alicante, cu tot potențialul ei demografic, social și economic, „era deficitară” în acest sens și „avea nevoie urgent de extinderea studiilor de Medicină”, și s-a subliniat că, din acest sens moment, nu se va mai putea decide, din partea UV, calendarul de implementare si organizare a studiilor.

Ximo Puig a subliniat, de asemenea, că Sănătatea constituie o prioritate pentru Guvernul Valencià, întrucât creditează „angajamentul hotărât” pentru milionarul învățământului universitar. „Les xifres les tenim ací: universitățile din Valencia au 770 locuri per als Graus de Medicina; în 1996 urmează să absolve 30 studenți și sistemul de sănătate publică ceai 788 plasează MIR în Comunitatea Valenciană, cu 30 % mai mult decât fa sis ani”.

Relleu generațional

„Noua Facultate de Medicină din Alicante va fi un nou impuls en esta aquesta”, care constituie „o întărire a prezentului” și, de asemenea, un „acord preventiv”, deoarece, așa cum sa indicat, 2027 constituie „punctul de flexiune”. în umplerea generațională a forței de muncă din domeniul sănătății din Valencia” și prima promovare a studenților și absolvenților în medicină la UA se va încheia înainte de sfârșitul deceniului curent și va fi gata să se alăture forței de muncă din domeniul sănătății din Valencia.

Așa cum s-a subliniat, Generalitat se pregătește pentru această repetă a umplerii generaționale „amb la consolidarea continuă a locurilor MIR, în funcție de specialitățile care prezintă mai multe necesități i amb l’ creșterea universității. locuri”.

Implantarea acestor studii la Universitatea din Alicante îi permite să acționeze asupra decalajului dintre vocația medicală din Alicante și locurile universitare disponibile, Puig a mai indicat că este El are s-a referit și la sinergiile dintre medicina universitară și ecosistemul inovator care este deja în funcțiune în această provincie.

Puig a situat îmbunătățirea sănătății ca un factor fundamental de acțiune și s-a referit în acest context la consolidarea locurilor de atenuare a temporalității, ceea ce s-a reflectat într-o ofertă publică de ocuparea .30 locuri, 30. mai mult de cele prevăzute, și la consolidarea 6.000 nous sanitaris i sanitàries care vor fi încorporate în șabloanele tuturor valencianilor departamente, „cele mai bune din istoria Comunităţii Valenciane”.

Increment de profesionisti

Ministrul Sanatatii Universale, Ana Barceló, a subliniat, la fel, că implantarea studiilor noastre „permite creșterea numărului de formate profesionale în Comunitatea Valenciană și, de asemenea, împreună cu creșterea locurilor de formare MIR, va face posibilă o mai bună planificare a nevoilor de personal de față. următorii ani”.

Pentru cealaltă trupă, ministrul regional al universităților, Carolina Pascual, a indicat că s-a întors de la licența în medicină la Universitatea din Alicante „răspunde cererii mari de cercetarea studiază nevoia tot mai mare de profesioniști medicali”. „UA urmează să solicite implementarea, iar următoarea solicitare este în conformitate cu regulamentul planificat și contribuie la soluționarea necesității de creștere în format personal”, a precizat.

Rectorul Universității d’Alacant, Amparo Navarro, a sărbătorit decizia Generalitati și a afirmat că instituția își asumă „amb responsabilitatea maximă implementarea unei diplome în Medicină care are toate garanțiile calității”.

Navarro consideră că „cererea de Medicină a fost un pas major către cererile de formare și asistență și, prin urmare, o mare oportunitate pentru provincia Alicante, tot în domeniul biomedicalului. cercetare, în care Universitatea din Alicante are un rol proeminent”. Rectorul a semnat documentul pe care Consiliul Social a jucat-o în acest proces și a fost de acord să se angajeze față de UA și față de cetățenii din Alicante.

În acest sens, președintele Consiliului Social, Adolfo Utor, care a aplaudat și decizia Consellului, a precizat: „Amb que anunci guanyem tots, la societate i les setați comarca din provincia Alacant, deoarece, pe fi, vom atinge niveluri de pregătire care arată ca mithjana națională”.