– Președintele Generalității a ținut o întâlnire cu asociațiile și grupurile din provincia Alicante afectate de situația cauzată de invadarea Ucrainei de către Rusia

– subliniază că refugiații din Ucraina vor avea dreptul la îngrijire medicală, școlarizare și servicii sociale

– Solicită un răspuns economic din partea Uniunii Europene pentru a putea participa la „impactul mare” pe care criza îl are asupra economiei în ansamblu

València.

Președintele Generalității, Ximo Puig, a anunțat că va înființa două depozite logistice la instalațiile Ciudad de la Luz și Feria València care vor face posibilă coordonarea operațiunii de trimitere a unui convoi cu produse esențiale în Ucraina.

Asta s-a afirmat în urma întâlnirii cu asociațiile și grupurile din provincia Alicante afectate de situația cauzată de invadarea Ucrainei de către Rusia, în care secretarul autonom pentru UE și Relații externe, Joan Calabuig; consulul ucrainean în Comunitatea Valenciană, Pablo Gil; precum și reprezentanți ai comunității ucrainene din Comunitatea Valenciană.

În atenția acordată presei, președintele a explicat că va fi închiriat un convoi cu produse solicitate de ambasada Ucrainei, în coordonare cu Confederația de Afaceri din Comunitatea Valenciana și organizațiile sindicale. , care va fi trimisă „cât mai repede” și care va avea ca punct de sosire o platformă logistică în Polonia, prin care va avea loc distribuția de alimente, îmbrăcăminte, produse de igienă și alte produse premium.

El a subliniat, de asemenea, „marea voință” a companiilor, persoanelor fizice, organizațiilor neguvernamentale și primăriilor de a-și acorda ajutorul persoanelor afectate, care va fi „desfășurată” de către Generalitati.

Dreptul la asistență medicală, educație și servicii sociale

Cu privire la refugiații din Ucraina, președintele a indicat că Comunitatea Valenciană îi va primi „cu cea mai mare bunăvoință și ospitalitate” și că vor avea dreptul la îngrijire medicală, școală și servicii sociale.

În acest sens, a reiterat că Comunitatea Valenciană este dispusă să primească acele persoane care au vreo legătură cu rezidenții ucraineni din Comunitate, precum și refugiații care corespund conform distribuţia efectuată de Uniunea Europeană.

Șeful Consellului a reamintit că ieri, miercuri, Comisia mixtă pentru atenția și primirea refugiaților și a persoanelor strămutate s-a întrunit pentru a evalua și analiza criza umanitară și a coordona acțiunile Consell, și că „echipamentul necesar este pregătit rapid și cu toate garanțiile”, mai ales ținând cont de îngrijirea minorilor.

Răspunsul economic al Uniunii Europene

Pe de altă parte, Ximo Puig He a cerut, de asemenea, un „răspuns economic” din partea Uniunii Europene la criza din Ucraina, pentru a face față „impactului mare” pe care îl are asupra economiei în ansamblu.

Președintele a subliniat că destabilizarea provocată de ofensiva militară afectează relațiile comerciale cu Rusia, estimate la 300 milioane de euro, dar și la un element „cheie” precum energia, al cărui cost crescut a provocat deja „probleme economice grave”.

În cele din urmă, a reamintit că Generalitat a creat, prin Institutul Valencian de Finanțe (IVF), o linie specifică de finanțare pentru o sumă de