– Cele patru agrohub-uri vor fi situate în municipiile Morella, Requena, Polinyà del Xúquer și Elche și se vor specializa în creșterea animalelor, viticultură și oenologie, agricultura mediteraneană și gestionarea apei

– Președintele Generalității a participat la prezentarea inițiativei „Digitalizadora Agraria”, care optează pentru PERTE Agro, și a proiectului condus de Ainia

– Ministrul Agriculturii apreciază că sectorul agroalimentar conduce „inițiative de transformare” în domeniul durabilității, modernizării și digitalizării agriculturii

València.

Președintele Generalitati, Ximo Puig, a anunțat o investiție de 6 milioane de euro pentru a promova patru „agrohubs” de inovare în Comunitatea Valenciană și a arătat sprijinul Generalitati pentru proiectul de digitalizare a sectorului agroalimentar.

Așa s-a afirmat în cadrul prezentării proiectului de digitalizare și inovare pentru sectorul agroalimentar care optează pentru Proiectul Strategic de Redresare și Transformare Agro-Economică, precum și pentru proiectul condus de Ainia. La eveniment au participat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Rurale, Urgenței Climatice și Tranziției Ecologice, Mireia Mollà, precum și Directorul General de Coordonare a Acțiunii Guvernamentale, Juan Ángel Poyatos, și reprezentanți ai AVA-Asaja, Ainia și Innsomnia.

Președintele a explicat că aceste patru „agrohub-uri” vor servi drept centre permanente de inovare și formare, vor fi situate în orașele Morella, Requena, Polinyà del Xúquer și Elche și vor fi Aceștia se vor specializa în creșterea animalelor, viticultură și oenologie, agricultura mediteraneană și, respectiv, gospodărirea apei. Aceste centre de inovare vor fi conduse de Asociația Fermierilor din Valencia (AVA-ASAJA), La Unió de Llauradors i Ramaders, Cooperatives agro-alimentàries Comunitat Valenciana și Tinerii Fermieri ASAJA-Alicante.

De asemenea, șeful Consellului a evidențiat sprijinul Generalitati pentru inițiativa „Digitizare agrară”, care va concura cu PERTE cu proiecte de investiții care se pot însuma până la 989806 milioane de euro și cu care s-ar putea crea până la 5.431 locuri de muncă, axate în principal pe femei și tineri din lumea rurală a 24 municipii.

Obiectivul propunerii este de a îmbunătăți competitivitatea, sustenabilitatea, trasabilitatea și siguranța alimentară și are participarea a peste 6 persoane.000 fermieri și fermieri, cooperative și industrii agricole din șapte comunități autonome, inclusiv Comunitatea Valenciană.

Președintele a subliniat, în cadrul discursului său, colaborarea și cooperarea public-privată dintre diferitele sectoare care caracterizează această inițiativă, și a subliniat că obiectivul este sprijinirea „tranziției economice necesare” a sectorul agroalimentar cu sprijinul fondurilor europene.

De asemenea, a mulțumit pentru munca depusă de centrul tehnologic Ainia și hub-ul de inovare Insomnia, pentru promovarea inițiativei, precum și de către primarii municipiilor care participă la proiect. , și reprezentanții organizațiilor și cooperativelor agricole, care fac parte din ecosistemul agroalimentar.

Transformarea conducerii

La rândul său, ministrul Agriculturii, Mediului Rural Dezvoltare, Urgență Climatică și Tranziție Ecologică, Mireia Mollà, a apreciat că sectorul agroalimentar „conduce inițiativele de transformare care merg de la domeniul sustenabilității până la modernizarea și digitizarea sistemului agricol”.

În timpul actului, ministrul regional a evidențiat compatibilitatea și complementaritatea proiectelor, un „factor multiplicator de-a lungul lanțului valoric, care plasează Comunitatea Valenciană în fruntea propunerilor pentru prezent și viitoare redresare socială și economică”.

De remarcat faptul că sectorul agroalimentar reprezintă 9,4% din bogăția valenciană, 24% din exporturi , și angajează mai mult de 24. lucrători, făcându-l într-o activitate strategică în Comunitatea Valenciană.