– Subliniază că sosirea Volkswagen la Parc Sagunt II presupune, dacă PERTE o susține, investiția inițială în industrie „cea mai importantă din istoria sa”, comparabilă cu sosirea Ford la Almussafes. în 1976

– „Astăzi se fac progrese decisive către un fapt istoric”, deoarece Volkswagen a anunțat 3.000 locuri de muncă la fabrica din Sagunto și pentru că va contribui la stimularea reindustrializării

València.

Președintele al Generalitati, Ximo Puig, a declarat ca, dupa anuntul facut de Volkswagen ca va infiinta prima fabrica de baterii din sudul Europei la Sagunto, a fost facut un „pas decisiv” pentru „promovarea redresarii, generarea mai multor locuri de munca si îmbunătățirea viitorului Comunității Valenciane” cu o decizie „transcendentală” pentru „progresul și prosperitatea” acesteia.

Președintele Generalității a subliniat că Generalitat a lucrat „minuțios și discret” luni de zile pentru „a atrage această investiție industrială mare”, care, după cum a subliniat el, este legată la alocarea de fonduri europene din Proiectul Strategic de Redresare și Transformare Economică (PERTE) a vehiculului electric convocat de Guvernul Spaniei, pentru care a adăugat că trebuie menținută prudența.

„Sosirea Volkswagen la Parc Sagunt II ar însemna, dacă PERTE o susține în cele din urmă, investiția inițială pe care Comunitatea Valenciană a primit-o în cea mai importantă industrie din istoria sa”, a a evidențiat președintele, care a considerat acest eveniment comparabil cu sosirea Ford la Almussafes în 1976, care a însemnat „o transformare în ocuparea forței de muncă, în exporturi, în infrastructuri, în sectoarele industriale auxiliare și în crearea claselor de mijloc în Comunitatea Valenciană”.

Un mediu favorabil investițiilor

Președintele a mulțumit pentru încrederea acordată Volkswagen a depus în Comunitatea Valenciană. Compania știe că „aici va găsi un mediu favorabil acestei investiții”, cu sprijinul Generalitati, dar și „securitate juridică, stabilitate politică, pregătire tehnologică, dinamism economic și acord social”.

„Am insistat de multe ori pe o singură convingere: cea mai mare prioritate a Generalitati este de a contribui la crearea de locuri de muncă de calitate”, a adăugat președintele, care a adăugat: „Astăzi se îndreaptă decisiv către un istoric istoric. eveniment, din două motive, în primul rând pentru că o fabrică cu aceste caracteristici este o sursă de locuri de muncă de înaltă calitate”, a spus Puig, care a amintit că Volkswagen a anunțat 3.000 locuri de muncă la fabrica din Sagunto.

„Polul inovator al noii mobilitati”

„Locul al doilea” , a continuat președintele, „pentru că va contribui la stimularea reindustrializării”, deoarece găzduirea producției de nucleu de mașini electrice, bateriile, va transforma Comunitatea Valenciană „într-un pol inovator de nouă mobilitate, un pol european de înaltă tehnologie și durabilitate. industrie”, a punctat președintele.

Ximo Puig a mai subliniat că, odată cu tensiunile energetice actuale din cauza războiului din Ucraina, această știre „căpătă o valoare deosebită, o valoare economică, socială și morală”.

Președintele a încheiat declarația asigurând că acum Comunitatea Valenciană își întărește poziția în industria auto în interesul Volkswagen, „al doilea mare producător de vehicule din lume, cel mai mare german companie și una dintre companiile care conduc tranziția către o mobilitate mai durabilă”.

Președintele a mulțumit Grupului Volkswagen pentru munca comună cu instituțiile implicate, sprijinul Ministerului Industriei și Guvernului și activitatea Ministerelor Finanțelor, Economiei Durabile, Energiei Tranziție și Politică Teritorială, precum și Consiliul Municipiului Sagunto.