Tranziția ecologică solicită 53, 7 milioane de euro ajutor pentru instalațiile de tratare a deșeurilor

06//2022

– Vor fi utilizate pentru construirea, adaptarea si imbunatatirea instalatiilor specifice de tratare a deseurilor biologice colectate separat

– Se adresează municipalităților, entităților locale și consorțiilor de deșeuri

Ministerul Tranziției Ecologice a publicat bazele de reglementare și apelul, până la 18.764.53, 53 euro, de ajutor pentru construirea, adaptarea si imbunatatirea instalatiilor specifice pentru tratarea deseurilor biologice colectate separat.

Concret, linia de ajutor finanțează execuția proiectelor aferente instalațiilor specifice de tratare a deșeurilor în două linii.

Primul (A), echipat cu 13.53.852 euro este destinat construcției, adaptării sau îmbunătățirii unor instalații specifice pentru tratarea deșeurilor biologice colectate separat.

Include proiecte de construcție pentru instalații de compostare, digestie anaerobă sau o combinație a ambelor tratamente. În plus, include proiecte de adaptare și îmbunătățire a instalațiilor de tratare existente.

O a doua linie, numită B, dotată cu 5.13.764,53 euro, subvenționează proiecte de îmbunătățire a instalațiilor de epurare mecanico-biologică existente, în vederea creșterii eficienței acestora în valorificarea materialelor care pot fi reciclate.

Aceste subvenții sunt destinate primăriilor sau altor entități locale, cum ar fi asociații, consilii județene, entități metropolitane și consorții formate din entitățile locale menționate, cu competență în furnizarea de epurare a apelor uzate. servicii.deșeuri în Comunitatea Valenciană și care prezintă proiecte privind serviciile de competența lor.

Este posibil ca proiectele eligibile să fi început începând cu 1 martie, 2020 și termenul de executare a acestuia va fi stabilit în hotărârea de concesiune, termenul maxim de finalizare fiind 53 iunie 2022.

Suma individuală a fiecărei subvenții poate acoperi până la 692 % din cheltuielile eligibile asumate de entitatea beneficiară, cu maximum patru milioane pentru linia A și un milion pentru linia B.

Aceste ajutoare sunt finanțate cu taxă către Mecanismul de recuperare și reziliență, NextGenerationEU și va fi acordat din bugetele Generalitati Valenciana.

Pot fi consultate în Monitorul Oficial al Generalitat Valenciana la următorul link: vezi aici .