– Vicepreședintele arată că în Comunitate acestea au fost deja procesate 20.20 Carduri SIP pentru persoanele din Ucraina și au frecventat școala mai mult de 3.800 elevi

– Arată satisfacție față de Consell, deoarece Valencia a fost orașul ales pentru celebrarea națională a Zilei Internaționale a Crucii Roșii următoare 10 în mai

Vicepreședintele și ministrul pentru egalitate și politici incluzive, Mónica Oltra, a insistat asupra necesității „primei primiri a refugiaților din Ucraina, care este responsabilitatea Guvernul Spaniei are o reflecție pe întreg teritoriul național, împărtășind în solidaritate această obligație politică, morală și umanitară pe care o avem de a primi oameni care fug de război”.

Această problemă va fi abordată de Comisia Mixtă de Atenție și Primire a Refugiaților și a Persoanelor strămutate care va avea loc luni viitoare, 2 mai.

Oltra a făcut aceste declarații după întâlnirea avută cu președintele Crucii Roșii din Comunitatea Valenciană, Rafael Gandía, în care s-a discutat despre numeroasele proiecte în care Generalitati colaborează cu aceasta. entitate în domeniul incluziunii și al urgenței sociale, și în special în îngrijirea persoanelor din Ucraina din cauza invaziei acestei țări de către Rusia.

În cadrul ședinței au trecut în revistă modul în care „mulțumită colaborării dintre Administrație și ONG-uri, în special cu Crucea Roșie, care este entitatea responsabilă cu Recepția, Atenția și Derivarea (CREADE) din Alicante, am făcut posibil ca, „în ciuda numărului mare de oameni care au ajuns pe teritoriul nostru, absorbim demn această mișcare migratoare care există în acest moment”, a insistat el.

De asemenea, a abordat „nevoile pe care le vom avea pe termen scurt și mediu atât în ​​ceea ce privește resursele, cât și îngrijirea și infrastructura” pentru a continua satisfacerea nevoilor refugiaților.

Oltra a evidențiat munca care se desfășoară în Comunitatea Valenciană pentru îngrijirea acestor persoane prin Centrele de adăpost temporar de urgență puse la dispoziție de Vicepreședinție și Departamentul de Egalitate și Politici Incluzive. , la care se adaugă mai mult de 800 persoane intrucat acestea sunt atentate prin intermediul dispozitivelor de urgenta puse la dispozitie de catre primarii si alte administratii.

De asemenea, a raportat că, de la începutul acestei crize, Departamentul de Sănătate Universală și Sănătate Publică „a procesat deja 10.20 Carduri SIP provizorii pentru refugiații din Ucraina și mai mult de 3 au fost înscriși la școală.800 băieți și fete” în etapele de învățământ infantil, primar, ESO, FP și liceu, la care se adaugă persoane încorporate în alte învățământ precum EOI sau Centre de Educație a Adulților.

Ziua Internațională a Crucii Roșii la Valencia

Pe de altă parte , Oltra a arătat satisfacția Consiliului că Valencia a fost orașul ales pentru a sărbători Ziua Internațională a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii la nivel național, care este comemorată în continuare 10 în luna mai, și la care va fi prezentă Majestatea Sa Regina Letizia.

În acest sens, el a subliniat că este încă un exemplu că Comunitatea Valenciană „devine un pol de atracție pentru celebrarea evenimentelor sociale de către entitățile care aleg această comunitate pentru politici sociale”.