Mollà evidențiază „sprijinul direct pentru venitul fermierului”, ceea ce înseamnă o creștere a milioane de ajutor pentru contractarea asigurărilor agricole

22/04/2022

– Consilierul explică că majorarea acestui post se datorează angajamentului de a sprijini sectorul într-un context dificil din cauza efectelor războiului din Ucraina

– Comunitatea Valenciană este autonomia spaniolă care alocă cel mai mult buget pentru a subvenționa un instrument de bază pentru stabilitatea personalului agricol și fermier

Monitorul Oficial al Generalitat Valenciana (DOGV) tocmai a publicat rezoluția care dă undă verde la decizia Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Rurale, Urgenței Climatice și Tranziției Ecologice de a majora cu 10 milioane de euro suplimentari buget alocat pentru promovarea angajării asigurărilor agricole.

Ministrul Agriculturii, Mireia Mollà, a subliniat că această măsură „reprezintă sprijin direct pentru veniturile fermierilor și fermierilor din Valencia într-un context deosebit de dificil din cauza escaladării prețurilor la energie. și a anumitor materii prime motivate fundamental de consecințele pe care le are războiul din Ucraina asupra economiei internaționale”.

Mărirea bugetară menționată mai sus se înscrie efectiv în pachetul de acțiuni pe care Generalitat le implementează pentru a ajuta diferitele sectoare productive care sunt afectate de instabilitatea în incertitudine generată pe piețe de razboiul.

Ajutorul pentru subscrierea la asigurări agricole are un efect direct asupra compensării costurilor de producție pe care fermierii și fermierii trebuie să le facă față, întrucât acestea sunt primite la momentul formalizării poliței de asigurare.

De asemenea, este la fel de remarcat și faptul, după cum a subliniat ministrul, că cele două majorări procentuale cele mai mari ale subvenției asigurărilor, care merg de la 25% până la 28%, sunt specificate în ambele modalități care sunt cele mai solicitate de sector.

Odată cu această majorare bugetară, postul alocat promovării contractării acestui instrument de bază pentru protecția fermierilor și fermierilor crește vertiginos în acest an de la 35,5 milioane alocate inițial către 38,5 milioane.

În acest sens, secretarul regional pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Roger Llanes, a subliniat că „suntem, de departe, comunitatea autonomă din toată Spania care alocă majoritatea fondurilor la acest articol, ceea ce demonstrează angajamentul ferm și hotărât al Guvernului Valencian față de sector”.