– Noul ministru a mulțumit pentru munca și efortul pe care Ana Barceló le-a dedicat în perioada ei în calitate de ministru

– O atenție deosebită va fi acordată sănătății mintale și pentru a consolida resursele de Sănătate Publică

Noul ministru al Sănătății Universale și al Sănătății Publice, Miguel Mínguez, a primit de la ea competențele portofoliului Sănătății predecesor, Ana Barceló, care a ocupat funcția de ministru regional din iunie 2018.

În timpul discursului său, Miguel Mínguez a subliniat că se va concentra pe „realizarea celei mai mari reforme a sănătății publice din Valencia de când au fost asumate puterile”. „Ne aflăm într-o etapă crucială post-pandemie, care ar trebui să ne ajute să punem bazele și să implementăm un nou sistem de sănătate care să răspundă și să răspundă nevoilor prezentului și viitorului”, a adăugat el.

În acest scop, noul șef al Sănătății a explicat liniile de lucru pe care intenționează să concentreze toate eforturile și a declarat: „vom lucra intens pentru a promova noul model de Asistență Primară, consolidează domeniul sănătății mintale, îmbunătățește infrastructura sanitară și lucrează pentru și de către profesioniști, deoarece aceștia reprezintă piatra de temelie a sistemului de sănătate”.

La fel, Mínguez a ținut să sublinieze munca impecabilă desfășurată de Barceló în perioada ei de ministru și în acești ani de pandemie și a adresat câteva cuvinte de mulțumire. „Au fost ani foarte grei în care v-ați descurcat, lucru de care suntem cu toții conștienți și despre care sunt martor direct din rolul meu de medic, profesor și cercetător”, a indicat Mínguez și a adăugat: „ Rezultatul acestui efort și această dăruire a fost un management exemplar al pandemiei și al campaniei de vaccinare”.

Pe de altă parte, el s-a adresat președintelui Generalității, Ximo Puig, căruia i-a arătat recunoștința „pentru încredere și pentru că mi-a oferit oportunitatea de a lucra pentru Valencia. sănătate”.

Linii de lucru în Sănătate

Noul șef al departamentului Sănătate a explicat că după pandemie începe o nouă etapă, astfel că liniile de lucru sunt axate pe consolidarea și aprofundarea unui nou model de sănătate, dând impuls drumului care a început să fie parcurs în ultimele luni.

Pentru aceasta, scopul este promovarea noului model de Asistență Primară, recent aprobat, și care prevede mai multe resurse, mai mult personal, o nouă abordare a îngrijirii și o reorganizare administrativă. După cum a indicat Mínguez, „obiectivul este de a avea o Asistență Primară mai hotărâtă, mai eficientă și mai apropiată”.

Pe de altă parte, ministrul a indicat că „vom aborda nevoile pe care pandemia le-a evidențiat, precum îngrijirea sănătății mintale și consolidarea resurselor de sănătate publică”.

La fel, Mínguez a ținut să sublinieze importanța fiecăruia dintre lucrătorii care fac parte din sistemul public de sănătate și a subliniat „efortul, dăruirea și dăruirea de care au dat dovadă în timpul pandemiei. Din acest motiv, „noul sistem de sănătate trebuie să sprijine lucrătorii și calitatea locurilor de muncă publice, deoarece ei reprezintă piatra de temelie a sănătății”.

În acest sens, de reținut că Ministerul Sănătății a creat 6.000 posturi structurale vacante, dintre care au început deja să ocupe 5.100 posturi, iar calitatea angajării publice este întărită prin implementarea unor procese selective care au în vedere aproape 22.000 piețe.

În sfârșit, Miguel Mínguez a subliniat importanța îmbunătățirii infrastructurilor de sănătate și a dispunerii de tehnologii noi, de ultimă oră, în spitale și centre de sănătate. Din acest motiv, el a subliniat că „trebuie să profităm de sosirea fondurilor europene și de creșterea bugetului de investiții pentru a da un impuls Planului de infrastructură sanitară”.

În sfârșit, a subliniat importanța stabilirii unor linii de colaborare cu toate persoanele și entitățile care au un rol activ în sănătatea publică din Valencia, pentru a face față provocării îmbunătățirii sistem de sănătate. „Aceasta este o provocare colectivă și, prin urmare, contez pe colaborarea ta.”